Хляб

Всичко свързано с град Стара Загора.
elekom
Потребител
Потребител

Хляб

Мнение от elekom »

Преди малко чух по радиото,че в Стара Загора продавали квасен хляб,но не казаха къде.Ще се радвам,ако някой има информация къде е това място.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Re: Хляб

Мнение от spiralkinda »

elekom написа:Преди малко чух по радиото,че в Стара Загора продавали квасен хляб,но не казаха къде.Ще се радвам,ако някой има информация къде е това място.
виж в руския магазин http://www.berezka.bg/magazini/magazin- ... ii-kusev-7 . Преди време съм взимал от там, сега не знам как е положението. :)
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Продаваха.
На ул.Сава Силов беше фурната над канала.
Много вкусен ръчен хляб,но го продаваха на 2.90 и може би затова славата беше кратка.
От време на време си купувам от РАкитница,когато минавам.
Хляба е страхотен и евтин 1 кг.- 1 лев.
Жалко,че в града няма фурна за ръчен хляб...

Опс...сега чак се зачетох,че върви реклама по радиото.
Който знае да казва.
Dog drags - no tracks...
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Около гимназията за облекло и хранене има някъде със сигурност. Момчето, което прави квасения хляб там, ми обяснява, но не разбрах. Но някъде около "Манджата" е.
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

Защо не си правите хляб в къщи.Купих си хлебопекарна миналата година и до сега хляба от магазин не съм вземал,няма и да взема скоро!
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Хляб изпечен във фурна на дърва не може да се сравни с нищо!
Едно време имаше фурна в Богомилово и сме ходили от там да вземаме, е щом го помня тоз хляб и след 30 години... :D
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

квасен означава ли "парен" хляб?
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Има фурна на Христо Ботев мисля 2 или 3 дни в седмицата вадеха хляб. Като караш по посока 9-ти септември се пада мисля беше 1 пресечка преди стола "Кулинарен свят Паоло" (който е точно срещу аптека галения - от дясната страна на Хр. Ботев)
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

sawo написа:Има фурна на Христо Ботев мисля 2 или 3 дни в седмицата вадеха хляб. Като караш по посока 9-ти септември се пада мисля беше 1 пресечка преди стола "Кулинарен свят Паоло" (който е точно срещу аптека галения - от дясната страна на Хр. Ботев)
И аз за тази фурна се сетих, но не съм сигурен дали е тя,затова и попитах.А от хлебопекарна съм опитвал няколко пъти и нещо не ме вдъхновява много.Ще обиколя и около манджата да видя дали има нещо.Благодаря за отговорите.
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

Не съм казал,че върви реклама.Имаше по Христо Ботев някакво предаване в което приказваха за лимец,и споменаха,че наблизо до Стара Загора са започнали да го отглеждат това зърно и някъде в града имало фурна,където продавали квасен хляб.
rrusev
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от rrusev »

в Organic Green House в Mall Stara Zagora продават истински пълнозърнест хляб от квас, млян на каменна мелница, такъв, какъвто са го яли прадедите ни. Има различни видове, със семена от маг, лен, тиквено семе и много други. Значително по-скъп е от хляба в магазините, но си заслужава и е много хранителен.
Клуб по плуване и водно спасяване "Августа" набира деца от начална училищна възраст за уроци по плуване. Квалифицирани треньори и гарантиран резултат!
0892 466 015
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

Не знам в Трокадеро дали не продават такъв хляб!
Успех.
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

elekom написа:
sawo написа:Има фурна на Христо Ботев мисля 2 или 3 дни в седмицата вадеха хляб. Като караш по посока 9-ти септември се пада мисля беше 1 пресечка преди стола "Кулинарен свят Паоло" (който е точно срещу аптека галения - от дясната страна на Хр. Ботев)
И аз за тази фурна се сетих, но не съм сигурен дали е тя,затова и попитах.А от хлебопекарна съм опитвал няколко пъти и нещо не ме вдъхновява много.Ще обиколя и около манджата да видя дали има нещо.Благодаря за отговорите.
Топъл хляб от хлебопекарна не заменям за нищо :) Откакто купих такава, хляб от магазина не се купува.
Аватар
zv3rA
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от zv3rA »

Ta, сега откъде последно можем да си закупим топъл хляб от хлебопекарна или? Адрес?
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

Топъл хляб от хлебопекарна не заменям за нищо :) Откакто купих такава, хляб от магазина не се купува.[/quote]

Да ама друг е вкуса,ако е опечен във фурна.Аз попитах най вече,защото ми омръзна да сменям различни марки хляб и нито един от тях да не става за ядене.Бяха пуснали един по стандарт БДС,той горе долу ставаше,но от няколко месеца го спряха,после на Хлебозавода започнах да купувам цял хляб не нарязан,ами той единият път като го купиш добре,на следващият няма нищо общо с предния и така.
Публикувай отговор