Бензин и авто-газ в Стара Загора?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Бензин и авто-газ в Стара Загора?

Мнение от admin »

Аз зареждам 95 на петрол бензиностанцийката на графа и съм доволен. Преди зареждах на бм оил или нещо от сорта горе в циганската махала и пак бях доволен. Чувал съм че на лукойл било добро горивото, а на ОМВ не можеш да ме накараш да заредя повече. Лично мое наблюдение, сипвам гориво от омв-то и колата една мудна става, не ще да върви. Няколко пъти ми се е случвало и от тогава омв-то го подминавам.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Аз зареждам само на Петрол ,но на обновените им Бензиностанции и съм доволен.Имат доста обекти из страната ,а и става с Транскард в кеш не зареждам. :mrgreen:
Стара Загора е БЕРОЕ!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

nasenceto написа:...
Не че не вярвам, просто досега никой не ми е казвал, че бензините с добавки вредят нито по форумите съм срещал такава информация. По принцип човека на който имам вяра и се консултирам с него се занимава точно с ремонти на двигатели, горивни и маслени системи и т.н. Освен това не е задължително бензина да влияе по същия начин на двигателя както влияе на колонките и т.н.
Ти виждаш всеки си има мнение и ако питаш 50 човека всички различно ще ти кажат, затова и по принцип имам определени резерви към всяка информация.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

sawo написа:
nasenceto написа:...
Не че не вярвам, просто досега никой не ми е казвал, че бензините с добавки вредят нито по форумите съм срещал такава информация. По принцип човека на който имам вяра и се консултирам с него се занимава точно с ремонти на двигатели, горивни и маслени системи и т.н. Освен това не е задължително бензина да влияе по същия начин на двигателя както влияе на колонките и т.н.
Ти виждаш всеки си има мнение и ако питаш 50 човека всички различно ще ти кажат, затова и по принцип имам определени резерви към всяка информация.
Е, може би някои добавки не са толкова агресивни и дори са напълно безвредни. Най - агресивните които съм срещал са на ЕКО Елда. Други агресивни но не чак толкова са петролските. Ама като се опариш с 1 - 2 и почваш да се съмняваш и в останалите.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Да подновим темата :roll: Къде зареждате газ тук?

За последно зареждах от Петрол по пътя за Казанлък и останах доволен - разходът непроменен, а мощността - същата като на бензин.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Мои приятели зареждат на ЕКО и досега не съм чул някой да е недоволен :roll:
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Допреди няколко месеца само ОМВ зареждах,защото газта им беше най-чиста според филтъра на газовата(през 20 000км го сменям).Почнах да зареждам на Темпото не толкова заради отстъпката ,колкото до това ,че газта им на моята кола се отразява по-добре.Не целя икономия или нещо от сорта,но с газта на ОМВ колата се задъхва при по-високи скорости и стой леко спъната.На Темпо газта е по-калорична явно и се стряска добре.Засега съм навъртял около 12 000 с тяхна газ и на 20 ще отворя да проверя.Като разход е малко по-висок(сравнение с ОМВ),но като пари идва еднакво.Бензина...само OMV Carrera 100 слагам и то през месец там за по 20-30лв колкото да я паля чат пат.Доволен съм.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Прибирам се сутринта , едната ми гума спаднала малко.Ще я напомпя ...пък и другите . Днес седнахме с няколко френда , малко бира, тва онва.
Ще ходя на рабта . Газ имам в колата...и в двете.
Нормално горене.
Авто-газ в Стара Загора има, бензин също има.Слагайте , сипвайте. .
Карайте полека.
Popopopopo
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Нещо недоразбирам, най-вече, по отношение на пропан-бутана. След като се взема от едно място(както и бензините и дизела), откъде се получава тая разлика в качеството?
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

chamalin написа:Нещо недоразбирам, най-вече, по отношение на пропан-бутана. След като се взема от едно място(както и бензините и дизела), откъде се получава тая разлика в качеството?
Aми на някои бензиностанции по време на почивката пърдят в цистерната и разреждат газта.
И къв маймунек трябва да си ,че да твърдиш ,че всичко идвало от едно място.За румънска газ чувал ли си , а за Македонска.Е ся чу. Друго чувал ли си , че газта е съотношение пропан-бутан и всеки си поръчва каква иска в какво процентно съотношение.
Аре ся черпи една пръдня, че да карам една седмица без пари. :spank:
Popopopopo
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

realprofesora написа:
chamalin написа:Нещо недоразбирам, най-вече, по отношение на пропан-бутана. След като се взема от едно място(както и бензините и дизела), откъде се получава тая разлика в качеството?
Aми на някои бензиностанции по време на почивката пърдят в цистерната и разреждат газта.
И къв маймунек трябва да си ,че да твърдиш ,че всичко идвало от едно място.За румънска газ чувал ли си , а за Македонска.Е ся чу. Друго чувал ли си , че газта е съотношение пропан-бутан и всеки си поръчва каква иска в какво процентно съотношение.
Аре ся черпи една пръдня, че да карам една седмица без пари. :spank:

Че откога Македония има рафинерия, че и газ да внасят оттам?
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Хамалин, тук доста неадекватно се намесваш - виж какво е съотношението между внос и производство на пропан-бутан у нас.

Идеята на темата е да се направи нещо като бял/черен списък на бензиностанциите в Стара Загора - всеки са го цакали някъде, нека сподели своя негативен или позитивен опит.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Нали и това правя, първо уточнявам произхода на горивото! И след като се говори за изключителен монопол на Лукойл, нещо не ми се връзват нещата. Иначе казано, на която и бензиностанция да отидеш, все от Лукойл все вземеш, разликата ще е може би, в различните партиди. И аз съм прецакван, преди години, от една малка бензинаджийница, но не в качеството (което не виждам как би могло да стане), а в количеството. Няма да я казвам коя е, понеже не и помня името, отдавна беше, а и тя вече изчезна, може би я купи друга верига. Не знам как ме одрусаха, но ако се вярва на тая сметка, излиза, че колата е харчила над 20 на 100, и то по извънградско и магистрала! Е, малко е множко, даже и за един 1300 кубиков двигател :mrgreen:
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

chamalin написа:откъде се получава тая разлика в качеството?
От кофти настроен газов инжекцион, кофти смеси при плочки, кофти монтажи и т.н.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Много обичам теми за гориво :lol:
Публикувай отговор