Уред за пестене на електро-енергия?
- nasenceto
- келеш
Re: Уред за пестене на електро-енергия?
Aз не съм специалист, ама си мисля, че е един голям кондензатор, който обира пиковете... или нещо от сорта...
- creitars
- Потребител
да нещо такова
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Да де, нещо такова му беше името, изхвръкнало ми е от акъла.
"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами отвори кутийката и виж какво има вътреnasenceto написа:Aз не съм специалист, ама си мисля, че е един голям кондензатор, който обира пиковете... или нещо от сорта...

- creitars
- Потребител
- creitars
- Потребител
когато имаме активен товар/нагревател,крушка лнс/ то тока и напрежението съвпадат по фаза и товара е само активен и косинус фи е единица,P=U.I
ако имаме включен двигател /индуктивен товар/то тока и напрежението се разминават по фаза и косинус фи е различно от единица/по малко от единица/,т.е.P=U.I.cosf /т.е. черпи се от мрежата реактивна енергия/
в промишленоста се следи cosf заради преобладаващите индуктивни товари,за да се постигне cosf=1 е необходимо да се включи автоматична кондензаторна уредба
предприятия коитоо консумират повече от 150 ампера ток и нямат кондензаторна уредба им се слага яка глоба щото черпят реактивна енергия която не се отчита от активния електромер
има и реактивни електромери които отчитат тази реактивна енергия която е консумирана
ако имаме включен двигател /индуктивен товар/то тока и напрежението се разминават по фаза и косинус фи е различно от единица/по малко от единица/,т.е.P=U.I.cosf /т.е. черпи се от мрежата реактивна енергия/
в промишленоста се следи cosf заради преобладаващите индуктивни товари,за да се постигне cosf=1 е необходимо да се включи автоматична кондензаторна уредба
предприятия коитоо консумират повече от 150 ампера ток и нямат кондензаторна уредба им се слага яка глоба щото черпят реактивна енергия която не се отчита от активния електромер
има и реактивни електромери които отчитат тази реактивна енергия която е консумирана
- bsbs
- Старо куче медалист
[video]http://www.youtube.com/watch?v=skAePZGg ... ture=share[/video]

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- nasenceto
- келеш

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това е едно от видеотата в youtube за които коментар от рода на "fake and gay" е напълно на място! 

- bsbs
- Старо куче медалист
Eeeeeeee няма фалшификат тук......ползвам го цяла година вечеsawo написа:Това е едно от видеотата в youtube за които коментар от рода на "fake and gay" е напълно на място!

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Карай, важното е да сме в играта!bsbs написа:Eeeeeeee няма фалшификат тук......ползвам го цяла година вечеsawo написа:Това е едно от видеотата в youtube за които коментар от рода на "fake and gay" е напълно на място!

- vkv
- Старо куче медалист
sawo написа:Карай, важното е да сме в играта!bsbs написа:Eeeeeeee няма фалшификат тук......ползвам го цяла година вечеsawo написа:Това е едно от видеотата в youtube за които коментар от рода на "fake and gay" е напълно на място!
Аз вече две години го ползвам моя - захранвам целия блок с него.

- System_error
- Старо куче медалист
Пичове.... майтап, не майтап... сатистиката започна да говори. Аз лично не следя кво се случва, ама момчето, с което си ги купихме двамата, казва че за абсолютно същата консумация, сметката му е паднала с над 15%, а той е доста сериозен човек и не би дрънкал парни приказки. Ся чакам да видя зимата кво ще стане, че ако пак ми летят сметки от 450 кинта и нагоре в най-студните месеци, ще минавам на метан (семейно производство).