Незаконно предоставяне на информация на трети лица
- Nirvana
- Старо куче медалист
Незаконно предоставяне на информация на трети лица
Колеги,
попаднах на един според мен скандален сайт (може и да е измама за точене на пари от SMS), който предоставя инфо за непознати номера, които ви търсят или регистрационни номера на автомобили. Странното е, кой би дал достъп на някого до такава информация (на частник), който пък я предоставя не трети лица?
Според вас това измама ли е или истина? Ако е реална услуга, направо си е за съд това + икономическа полиция.
http://nomer-sms.com
попаднах на един според мен скандален сайт (може и да е измама за точене на пари от SMS), който предоставя инфо за непознати номера, които ви търсят или регистрационни номера на автомобили. Странното е, кой би дал достъп на някого до такава информация (на частник), който пък я предоставя не трети лица?
Според вас това измама ли е или истина? Ако е реална услуга, направо си е за съд това + икономическа полиция.
http://nomer-sms.com
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
-
- Потребител
- Обратна връзка:
Re: Незаконно предоставяне на информация на трети лица
и в двата случая е противозаконно според мен.
- belata
- Старо куче медалист
Тия трябва да са готови за гости от НСБОП,по всяко време на денонощието,на тяхно място не бих заключвал вратата,ама едва ли някой ще пробва да я отвори нормално,така че е без значение... 

- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Малко ме съмнява да работи ама бих пробвал да видя какво ще ми изкара на моя номер. Само да добавя за тези които не знаят, че закона е променен малко и трябва да докажеш вреди следствие от това, че някой друг ти има данните. Не е като едно време.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Nirvana
- Старо куче медалист
Мале, мале, докъде я докарахме....admin написа:Малко ме съмнява да работи ама бих пробвал да видя какво ще ми изкара на моя номер. Само да добавя за тези които не знаят, че закона е променен малко и трябва да докажеш вреди следствие от това, че някой друг ти има данните. Не е като едно време.
По тая логика всеки малоумник от улицата ще може да разбере къде живееш и да те преЧАКА и преЧУКА както си иска!
Аз съм сигнализирал вече до медии ама да видим дали ще има движение.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- realprofesora
- Старо куче медалист
Не работи , само ми взеха 6 лв.Пратих моя номер, но ми изписа в обратния смс че съжаляват но липсва информация за този номер.
Сега пратих мейл да проверят номера на колата ми , да видим какво ще "открият".
Сега пратих мейл да проверят номера на колата ми , да видим какво ще "открият".
Popopopopo
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Nirvana написа:Мале, мале, докъде я докарахме....admin написа:Малко ме съмнява да работи ама бих пробвал да видя какво ще ми изкара на моя номер. Само да добавя за тези които не знаят, че закона е променен малко и трябва да докажеш вреди следствие от това, че някой друг ти има данните. Не е като едно време.
По тая логика всеки малоумник от улицата ще може да разбере къде живееш и да те преЧАКА и преЧУКА както си иска!
Аз съм сигнализирал вече до медии ама да видим дали ще има движение.
Може, но ти трябва да докажеш после в съда, че от там са вредите. Представи си, че някой мине покрай вас, метне ти един лист на комшията с егн-то и после той ти заведе едно дело и те обуят с една глоба ... няма да ти е хубаво нали

-
- Старо куче медалист
Мисля че номера е ясен -6 лева.realprofesora написа:Не работи , само ми взеха 6 лв..

- Lexx
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Източник http://www.plovdiv-online.com/tv/item/4 ... nomer-1983
Сайт, предлагащ срещу SMS с 6 лева крайна цена да ви разкрие собственика на частен телефонен номер - мобилен и стационарен, както и на кого се води моторно превозно средство по регистрационния номер, зарибява с лъжливи обещания в нета.
От http://www.nomer-sms.com обещават експресно намиране на собствениците на телефонни номера и коли, след изпращане на кратко текстово съобщение на номер 1983, в което се изписва BGNOMER 08xxxxxxxx.
Вместо името на собственика, от сайта изпращат след секунди съобщение към кой мобилен оператор се води номера, посочен от вас.
За превозните средства пък посочват от кой областен град са.
Иначе шмекерите пишат, че по Закона за защита на личните данни данните за моторни превозни средства и техните собственици са лични и конфиденциални.
Макар, че законът защитава информацията за собственика, все пак съществуват редица законни и незаконни начини за разкриване на такава информация, обещават от сайта http://www.nomer-sms.com.
Сайтаджиите обаче не могат да бъдат обвинени, че не спазват Закона за защита на личните данни, тъй като и не предоставят такива, а просто си прибират по 6 кинта от балък.