Незаконно предоставяне на информация на трети лица

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Незаконно предоставяне на информация на трети лица

Мнение от Nirvana »

Колеги,
попаднах на един според мен скандален сайт (може и да е измама за точене на пари от SMS), който предоставя инфо за непознати номера, които ви търсят или регистрационни номера на автомобили. Странното е, кой би дал достъп на някого до такава информация (на частник), който пък я предоставя не трети лица?
Според вас това измама ли е или истина? Ако е реална услуга, направо си е за съд това + икономическа полиция.

http://nomer-sms.com
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
paco
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Re: Незаконно предоставяне на информация на трети лица

Мнение от paco »

и в двата случая е противозаконно според мен.
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от belata »

Тия трябва да са готови за гости от НСБОП,по всяко време на денонощието,на тяхно място не бих заключвал вратата,ама едва ли някой ще пробва да я отвори нормално,така че е без значение... :lol:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Малко ме съмнява да работи ама бих пробвал да видя какво ще ми изкара на моя номер. Само да добавя за тези които не знаят, че закона е променен малко и трябва да докажеш вреди следствие от това, че някой друг ти има данните. Не е като едно време.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

admin написа:Малко ме съмнява да работи ама бих пробвал да видя какво ще ми изкара на моя номер. Само да добавя за тези които не знаят, че закона е променен малко и трябва да докажеш вреди следствие от това, че някой друг ти има данните. Не е като едно време.
Мале, мале, докъде я докарахме....
По тая логика всеки малоумник от улицата ще може да разбере къде живееш и да те преЧАКА и преЧУКА както си иска!
Аз съм сигнализирал вече до медии ама да видим дали ще има движение.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Не работи , само ми взеха 6 лв.Пратих моя номер, но ми изписа в обратния смс че съжаляват но липсва информация за този номер.
Сега пратих мейл да проверят номера на колата ми , да видим какво ще "открият".
Popopopopo
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Nirvana написа:
admin написа:Малко ме съмнява да работи ама бих пробвал да видя какво ще ми изкара на моя номер. Само да добавя за тези които не знаят, че закона е променен малко и трябва да докажеш вреди следствие от това, че някой друг ти има данните. Не е като едно време.
Мале, мале, докъде я докарахме....
По тая логика всеки малоумник от улицата ще може да разбере къде живееш и да те преЧАКА и преЧУКА както си иска!
Аз съм сигнализирал вече до медии ама да видим дали ще има движение.

Може, но ти трябва да докажеш после в съда, че от там са вредите. Представи си, че някой мине покрай вас, метне ти един лист на комшията с егн-то и после той ти заведе едно дело и те обуят с една глоба ... няма да ти е хубаво нали :?: За това закона е променен в тази насока.
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

realprofesora написа:Не работи , само ми взеха 6 лв..
Мисля че номера е ясен -6 лева. :angry: :spank: :evil:
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Сайт, предлагащ срещу SMS с 6 лева крайна цена да ви разкрие собственика на частен телефонен номер - мобилен и стационарен, както и на кого се води моторно превозно средство по регистрационния номер, зарибява с лъжливи обещания в нета.

От http://www.nomer-sms.com обещават експресно намиране на собствениците на телефонни номера и коли, след изпращане на кратко текстово съобщение на номер 1983, в което се изписва BGNOMER 08xxxxxxxx.

Вместо името на собственика, от сайта изпращат след секунди съобщение към кой мобилен оператор се води номера, посочен от вас.

За превозните средства пък посочват от кой областен град са.

Иначе шмекерите пишат, че по Закона за защита на личните данни данните за моторни превозни средства и техните собственици са лични и конфиденциални.

Макар, че законът защитава информацията за собственика, все пак съществуват редица законни и незаконни начини за разкриване на такава информация, обещават от сайта http://www.nomer-sms.com.

Сайтаджиите обаче не могат да бъдат обвинени, че не спазват Закона за защита на личните данни, тъй като и не предоставят такива, а просто си прибират по 6 кинта от балък.
Източник http://www.plovdiv-online.com/tv/item/4 ... nomer-1983
Публикувай отговор