Наглост ?
- Веско
- Старо куче медалист

Re: Наглост ?
В MALL Serdika паркинга е безплатен 4 часа, в Парадайз център няма ограничение и е напълно безплатен!
-
Null
- Потребител

abc написа:Източникът ми не е просто google, както очевидно на теб и дървената философия.
Лично съм ходил във всеки 1 от изброените молове, за разлика от теб.
Като брой магазини и разнообразие, Парк мол и Галерия не отстъпват на който и да било от 6-те софийски мола.
И за първи път чувам за фалирал мол с 90% запълняемост на площите, ти нещо измисли цяла нова категория.![]()
Сити мол съм го включил, защото търговската му площ също е съизмерима с който и да е от 6-те софийски мола, макар и все още не разработен.
ЦУМ е един от най-празните софийски търговски центрове, повече от половината му магазини са празни, липсва и коледно пазаруване там, за разлика от Парк мол и Галерия, стоките в ЦУМ са безумно скъпи, сигурно не прави и половината на оборота на нашия универсален магазин.
Икеята в София я сравнявай с Айко, не с Бай Михал ЕТ.
Я направо малко се ограмоти, пък после коментирай, че много ме дразнят такива некомпетентени субекти, много обичащи да се изказват, хем не знаят, хем със самочувствие на професори, а реално посредствени профани:
Стара Загора на 1-во място по търговски площи в България
http://vid.btv.bg/vod/2013/02/07/b5a810 ... 079492.mp4
Като заговори за обороти на софийските молове, да видим малко техни финансови резултати:http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=17628507,898 млн. лв. е загубата на "Мол София"
The Mall е на загуба от 4,228 млн. лв.
Първият мол у нас "Сити център София", е отчел загуба от 3,679 млн. лв.
Та нещата, които съм написал, са си абсолютно така, за разлика от твоите дивотии за 30-те софийски мола и другите ти тинтири-минтири, извадени от дядовата ти ръкавичка.
Темата ти е малоумна, ако не си разбрал още.![]()
Кат си нямате други проблеми, все се чудите да се оплачете от нещо.
Да се покаже Бай ти Ганя, че е жив и важен, да го чуят хората.
- System_error
- Старо куче медалист

- muhogon
- Старо куче медалист

Добър въпрос, и аз това бих искал да знам - кой друг сектор е що-годе заплатен, и се приближава до имагинерните средни 894 лв, както е по стъкмистиката? Апропо, съвсем скоро четох някъде, че в момента най-висока заетост в промишлеността е точно в Пловдив и областта, дали е случайност? Дори не и в София, където, по традиция, всичко е най-най...Ако искаш сравнявай по статистика СЗ и София, така и не разбрах само кой друг сектор освен енергетиката е добре заплатен в СЗ ?
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
-
abc
- Старо куче медалист

Бъди сигурен, че няма да е за последно, ако продължаваш да блещиш такива глупости и да хейтиш по най-богатия град на южна България, безумецо.
Ако имаш лични психологическите проблеми, като неудовлетвореност, депресия, шизофрения - има си начини за решаването им не в Стара Загора, а на 30 км в югоизточна посока.
Не знам доколко това е за хвалба, че в Пловдив имало средняшки индустриални предприятия.
Първо, че всичката им промишленост взета заедно едва ли прави оборота дори само на един от ТЕЦ-овете в Марица Изток.
Да не говорим какво става, ако включим всички ТЕЦ-ове + промишлеността в Стара Загора и Казанлък.
Все едно да сравняваш кокошка с кон.
Иначе работа в промишлеността има предостатъчно и в Стара Загора и то за заплати от рода на 800-900 лева.
Проблемът е, че няма желаещи млади, които в днешно време хич не искат работа в производство.
Относно заплатите - статистиката е за брутни заплати.
Не виждам причина за някаква по-нормална професия да не получават заплата от по едно 1000 лева брутно.
Виж за магазинери, сервитьори, шивачки, хора на поточна линия, правещи 3 движения всичко на всичко, и 500 кинта са им много.
Ако имаш лични психологическите проблеми, като неудовлетвореност, депресия, шизофрения - има си начини за решаването им не в Стара Загора, а на 30 км в югоизточна посока.
Не знам доколко това е за хвалба, че в Пловдив имало средняшки индустриални предприятия.
Първо, че всичката им промишленост взета заедно едва ли прави оборота дори само на един от ТЕЦ-овете в Марица Изток.
Да не говорим какво става, ако включим всички ТЕЦ-ове + промишлеността в Стара Загора и Казанлък.
Иначе работа в промишлеността има предостатъчно и в Стара Загора и то за заплати от рода на 800-900 лева.
Проблемът е, че няма желаещи млади, които в днешно време хич не искат работа в производство.
Не виждам причина за някаква по-нормална професия да не получават заплата от по едно 1000 лева брутно.
Виж за магазинери, сервитьори, шивачки, хора на поточна линия, правещи 3 движения всичко на всичко, и 500 кинта са им много.
-
Null
- Потребител

Нормален голям човек няма да тръгне да брои номерата на колите в подземения паркинг на магазина. Вероятно си някой беден пор самотник и караш на статистика и чикии, но това е хубавото на интернет - мишоци стават героиabc написа: Преди няколко месеца се разходих из паркинга на мол Галерия и изненадващо открих, че 1/3 от колите бяха с регистрация РВ.
Наскоро разглеждах най-известните световни брандове магазини какви обекти имат из България и се оказа, че 1 дузина от тях имат магазини в Стара Загора, а в Пловдив ги нямат.
Вероятно това може да е причина за пловдивския наплив към старозагорските молове или пловдивчани просто искат да избягат поне за малко от сравнително бедния си и занемарен град в богата и развита Стара Загора, или и двете в комбинация?
- Bul-Dog
- Старо куче медалист

Дами и господа
Не Ве разбрах...
Село Долно Камиларци има един хоремаг и един смесен магазин(продават се пирони, газ, чорапи, хляб и пр. стока от пръва, втора и задна необходимост), хоремагът работи вторник, четвъртък и всяка трета неделя на месеца, магазинът отваря по заявка, лично до баба Цеца(снабдителка, продавач-консултант и, естествено, консуматор). Селото наброява четирима постоянни жители и цели дванайсе приходящи(трудно, но все пак)....
Та, идеята ми е, може ли село Долно Камиларци да се нарече лидер в световната статистика на брой търговска(и развлекателна!!!) площ в кубични километри в света? Щото, видно е от горната СТАтистика, че на всеки четирима души се пада хоремаг, а на останалите и за кеф селския МАЛЛ "Камиларски-Галерия Шератон"???

Село Долно Камиларци има един хоремаг и един смесен магазин(продават се пирони, газ, чорапи, хляб и пр. стока от пръва, втора и задна необходимост), хоремагът работи вторник, четвъртък и всяка трета неделя на месеца, магазинът отваря по заявка, лично до баба Цеца(снабдителка, продавач-консултант и, естествено, консуматор). Селото наброява четирима постоянни жители и цели дванайсе приходящи(трудно, но все пак)....
Та, идеята ми е, може ли село Долно Камиларци да се нарече лидер в световната статистика на брой търговска(и развлекателна!!!) площ в кубични километри в света? Щото, видно е от горната СТАтистика, че на всеки четирима души се пада хоремаг, а на останалите и за кеф селския МАЛЛ "Камиларски-Галерия Шератон"???
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
abc
- Старо куче медалист

Не ми се прави на неразбрал.
Ясно говорех за работа в някои от индустриалните предприятия в града.
В Марица Изток заплатите са доста повече от 1000 лева брутно, че и 1000 лева нетно.
Даже забравих за Сердиката да отговоря, че наистина е по-голяма от Галерия, но пък няма кино и следователно не би трябвало да се води за мол.
Лична информация за себе си нямам намерение да давам, но мога да ти споделя, че нямам причина да съм неудовлетворен или фрустристран от живота, затова такива хейтъри определено ме дразнят.
Ясно говорех за работа в някои от индустриалните предприятия в града.
В Марица Изток заплатите са доста повече от 1000 лева брутно, че и 1000 лева нетно.
Даже забравих за Сердиката да отговоря, че наистина е по-голяма от Галерия, но пък няма кино и следователно не би трябвало да се води за мол.
Лична информация за себе си нямам намерение да давам, но мога да ти споделя, че нямам причина да съм неудовлетворен или фрустристран от живота, затова такива хейтъри определено ме дразнят.
-
eleena
- Потребител

Е как сега да те наема да ми правиш външна изолация? Ще ти направя някоя забележка, и ти ще ме свиеш на кравайNull написа:
![]()
![]()
ти не си добре, а това за профана гледай да ти е за последно за да не ти се случи нещо лошо на ръцете и да те пусна в Копринка да плуваш
-
Null
- Потребител

Няма да я правя аз, те момчетата са кротки - а и работят без забележки 
- muhogon
- Старо куче медалист

Не виждам някой тука да хвали каквото и да е, само казвам нещо, което съм прочел наскоро. Защо смяташ, че когато едно предприятие е "средняшко", е някаква по-долна категория? Та нали отвсякъде ни проглушават ушите, че точно средният и дребен бизнес е гръбнака на всяка една икономика, трябва там да се залага, най-вече? Какво ме топли мене, а и огромното мнозинство от хората, че имаме тецове, които правели в пъти по-голям оборот, когато заетите там са неособено много, и безработицата расте непрекъснато? Де да можеше всички да сме накачулени по тецове и рудници, ама няма начин! Все някой трябва да работи и другаде, все пак. А не разбрах - къде точно има предостатъчно работа, за по 8-900 лв, кажи ми поне 2-3 места?Не знам доколко това е за хвалба, че в Пловдив имало средняшки индустриални предприятия.
Иначе, си прав за едно - аз също не виждам причина, за една по-нормална професия, каквото и да значи това, да не се получават и по 1000 лв, въпросът е обаче, че тия, дето трябва да ги дават тия пари, не са на същото мнение.
А на статистиката не вярвам, по много причини, и от много време. Все пак, ако чисто математически, събереш доходите на двама души, единия с 2500 лв, а другия с 500 лв, се получава среден доход от 1500 лв, нали? Само дето, втория статистически човек, няма да може да похарчи 1500 лв, а само 500. А какво да говорим пък за безработния?
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
-
abc
- Старо куче медалист

Не съм казал нищо против средняшките индустриални предприятия, просто Пловдив тръгва от по-ниска база и затова там растежът изглежда по-голям, но като абсолютни числа има много хляб да изяде, докато стигне мощта на промишлеността в старозагорския регион, ако изобщо някога успее да го настигне, в което доста силно се съмнявам.
Има си официална статистика и специалисти, които по-добре могат да кажат от някой обикновен човек, нямащ достъп до широка база източници на информация и незапознат с професионалните статистически методи на среднопретеглените изчисления.
Естествено, средна заплата от 894 лв. не значи, че всеки 1 получава толкова.
Социализмът си замина, така че уравниловка е невъзможно да има, въпреки все още доста изкривения пазар на труда в немалко професии, когато някакви хора без да са учили нищо, вземат повече от висшисти.
В повечето страни това е регламентирано и е невъзможно да се случи, защото човекът, който е загубил 5 години да учи, задължително след това трябва да взема повече от този със средно и по-ниско образование, който през въпросните 5 години е работил, за да може с по-високите си заплати постепенно да компенсира преките си разходи, отделени за образование, и непреките си разходи от неполучаване на доходи през времето на учене, за да е имало изобщо някакъв смисъл от ученето, все пак.
Има си официална статистика и специалисти, които по-добре могат да кажат от някой обикновен човек, нямащ достъп до широка база източници на информация и незапознат с професионалните статистически методи на среднопретеглените изчисления.
Естествено, средна заплата от 894 лв. не значи, че всеки 1 получава толкова.
Социализмът си замина, така че уравниловка е невъзможно да има, въпреки все още доста изкривения пазар на труда в немалко професии, когато някакви хора без да са учили нищо, вземат повече от висшисти.
В повечето страни това е регламентирано и е невъзможно да се случи, защото човекът, който е загубил 5 години да учи, задължително след това трябва да взема повече от този със средно и по-ниско образование, който през въпросните 5 години е работил, за да може с по-високите си заплати постепенно да компенсира преките си разходи, отделени за образование, и непреките си разходи от неполучаване на доходи през времето на учене, за да е имало изобщо някакъв смисъл от ученето, все пак.
- didka
- Старо куче медалист

Подобна простотия не бях виждал...защото човекът, който е загубил 5 години да учи, задължително след това трябва да взема повече от този със средно и по-ниско образование, който през въпросните 5 години е работил, за да може с по-високите си заплати постепенно да копменсира преките си разходи, отделени за образование, и непреките си разходи от неполучаване на доходи през времето на учене, за да е имало изобщо някакъв смисъл от ученето, все пак.
Щот учил...та задължително да му е голяма...та да си избиел парите...
Всеки си прави сам сметката и никой не му е крив после,като не става за нищо,че дал 5-6 хилки за "българско висше образУвание"...
Ха ха...
Dog drags - no tracks...
- muhogon
- Старо куче медалист

Къде я виждаш тая "мощна" промишленост в Ст. Загора, тъй и не разбрах? Навремето имаше ДЗУ, Берое, Агробиохим, и редица още предприятия, но те отдавна са или разфасовани и оглозгани, а други са силно редуцирани и едва кретат. Недей само да цитираш някакви псевдостатистики, правени от псевдокапацитети, дай конкретни примери - ето, в тая и тая фирма, работят няколкостотин или еди-колко си хиляди души, и вземат по 800-900-1000-1500 лв заплати? И за каква ниска база говориш тогава, за какви абсолютни числа, като се казва, че в Пловдив и областта, в момента има 68 000 заети в промишлеността, ако съм запомнил вярно бройката? Колко са тука подобно заетите? Говорим за промишлеността, там където се произвежда нещо реално, а не заетост изобщо! Защото, за заетост се говори и за други сектори - хотели, магазини, заведения, услуги, и т.н.Не съм казал нищо против средняшките индустриални предприятия, просто Пловдив тръгва от по-ниска база и затова там растежът изглежда по-голям, но като абсолютни числа има много хляб да изяде, докато стигне мощта на промишлеността в старозагорския регион, ако изобщо някога успее да го настигне, в което доста силно се съмнявам.
А за висшистите, наистина малко преиграваш - точно при социализма, висшистът беше привилегирован, да работи само чантаджийска работа, предвид на образованието си, и съответно, да взема повече от среднистите. Днес обаче, се заплаща най-вече за работата, която се изпълнява, едва ли някой ще тръгне да дава повече, заради това, че си учил 5 години отгоре, и че трябва да си "избиеш" парите, смешно е дори да се помисли!
-
abc
- Старо куче медалист

Значи тук може би трябваше да довърша, че трябва голямо стягане и на университетите, както е по западна Европа.
1 приятелка учи в най-известния френски университет и след 1-ви курс останали едва 20% от всички студенти.
В Германия пак ги гонят яко, не 1 случай има на незавършили и станали по на 28-29 години, че срамота пак да стават 1-курсници в България.
Такава строга система трябва да бъде въведена и тук, само че това означава значително намаляване на студентите, респективно и на таксичките, респективно и на вузовете, което не е изгодно на никой от университетското съсловие, още повече при тази негативна демографска картина и двойно намаляване на випуските в студентска възраст, спрямо преди 5-6 години, например.
Т.е., за да си виШист, трябва да си заслужил наистина.
Значи аз броя към индустрията на старозагорски регион Марица Изток и Арсенал, само спрямо които цялата пловдивска индустрия изглежда миниатюрна.
В града също има доста хранителновкусови и машиностроителни предприятия.
Най-редовно големи индустриални фирми (като Загора Холдинг например) се оплакват от липса на желаещи млади да работят, въпреки добрите заплати, които предлагат.
Причината затова, според тях, е и Марица Изток, които предлагат още по-високи заплати и изкривяват пазара на труда за техническите и инженерни кадри в региона.
Хайде моля ти се за соца само не приказвай, когато някъв работник в Агробиохим с техникум взимал по 300 кинта, а лекар или учител по 150-180 кинта заплата.
Докато в капиталистическия САЩ в асемблиращите производства работят главно негри за по 1500-1800$, а дипломиран лекар за 8000-10000$ на месец.
Кой бил псевдостатистик и псевдокапацитет не знам, явно доста се стараят да "изкривяват" данните в полза на Стара Загора, че все на едно и също място в страната (2-ро, най-много 3-то) да я класират последните 20 години.
1 приятелка учи в най-известния френски университет и след 1-ви курс останали едва 20% от всички студенти.
В Германия пак ги гонят яко, не 1 случай има на незавършили и станали по на 28-29 години, че срамота пак да стават 1-курсници в България.
Такава строга система трябва да бъде въведена и тук, само че това означава значително намаляване на студентите, респективно и на таксичките, респективно и на вузовете, което не е изгодно на никой от университетското съсловие, още повече при тази негативна демографска картина и двойно намаляване на випуските в студентска възраст, спрямо преди 5-6 години, например.
Т.е., за да си виШист, трябва да си заслужил наистина.
Значи аз броя към индустрията на старозагорски регион Марица Изток и Арсенал, само спрямо които цялата пловдивска индустрия изглежда миниатюрна.
В града също има доста хранителновкусови и машиностроителни предприятия.
Най-редовно големи индустриални фирми (като Загора Холдинг например) се оплакват от липса на желаещи млади да работят, въпреки добрите заплати, които предлагат.
Причината затова, според тях, е и Марица Изток, които предлагат още по-високи заплати и изкривяват пазара на труда за техническите и инженерни кадри в региона.
Хайде моля ти се за соца само не приказвай, когато някъв работник в Агробиохим с техникум взимал по 300 кинта, а лекар или учител по 150-180 кинта заплата.
Докато в капиталистическия САЩ в асемблиращите производства работят главно негри за по 1500-1800$, а дипломиран лекар за 8000-10000$ на месец.
Кой бил псевдостатистик и псевдокапацитет не знам, явно доста се стараят да "изкривяват" данните в полза на Стара Загора, че все на едно и също място в страната (2-ро, най-много 3-то) да я класират последните 20 години.