Наглост ?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Наглост ?

Мнение от Веско »

В MALL Serdika паркинга е безплатен 4 часа, в Парадайз център няма ограничение и е напълно безплатен!
Null
Потребител
Потребител

Мнение от Null »

abc написа:Източникът ми не е просто google, както очевидно на теб и дървената философия.
Лично съм ходил във всеки 1 от изброените молове, за разлика от теб. :)
Като брой магазини и разнообразие, Парк мол и Галерия не отстъпват на който и да било от 6-те софийски мола.

И за първи път чувам за фалирал мол с 90% запълняемост на площите, ти нещо измисли цяла нова категория. :grin2:
Сити мол съм го включил, защото търговската му площ също е съизмерима с който и да е от 6-те софийски мола, макар и все още не разработен.
ЦУМ е един от най-празните софийски търговски центрове, повече от половината му магазини са празни, липсва и коледно пазаруване там, за разлика от Парк мол и Галерия, стоките в ЦУМ са безумно скъпи, сигурно не прави и половината на оборота на нашия универсален магазин.
Икеята в София я сравнявай с Айко
, не с Бай Михал ЕТ. :crazyeye:

Я направо малко се ограмоти, пък после коментирай, че много ме дразнят такива некомпетентени субекти, много обичащи да се изказват, хем не знаят, хем със самочувствие на професори, а реално посредствени профани:

Стара Загора на 1-во място по търговски площи в България
http://vid.btv.bg/vod/2013/02/07/b5a810 ... 079492.mp4

Изображение

Като заговори за обороти на софийските молове, да видим малко техни финансови резултати:
7,898 млн. лв. е загубата на "Мол София"
The Mall е на загуба от 4,228 млн. лв.
Първият мол у нас "Сити център София", е отчел загуба от 3,679 млн. лв.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1762850

Та нещата, които съм написал, са си абсолютно така, за разлика от твоите дивотии за 30-те софийски мола и другите ти тинтири-минтири, извадени от дядовата ти ръкавичка.
Темата ти е малоумна, ако не си разбрал още. :gamer:
Кат си нямате други проблеми, все се чудите да се оплачете от нещо.
Да се покаже Бай ти Ганя, че е жив и важен, да го чуят хората. :haha:
:lol: :lol: :lol: ти не си добре, а това за профана гледай да ти е за последно за да не ти се случи нещо лошо на ръцете и да те пусна в Копринка да плуваш 8)
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

А, стига е... заплахи взеха да валят :mafia:
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Ако искаш сравнявай по статистика СЗ и София, така и не разбрах само кой друг сектор освен енергетиката е добре заплатен в СЗ ?
Добър въпрос, и аз това бих искал да знам - кой друг сектор е що-годе заплатен, и се приближава до имагинерните средни 894 лв, както е по стъкмистиката? Апропо, съвсем скоро четох някъде, че в момента най-висока заетост в промишлеността е точно в Пловдив и областта, дали е случайност? Дори не и в София, където, по традиция, всичко е най-най...
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Бъди сигурен, че няма да е за последно, ако продължаваш да блещиш такива глупости и да хейтиш по най-богатия град на южна България, безумецо.
Ако имаш лични психологическите проблеми, като неудовлетвореност, депресия, шизофрения - има си начини за решаването им не в Стара Загора, а на 30 км в югоизточна посока.

Не знам доколко това е за хвалба, че в Пловдив имало средняшки индустриални предприятия.
Първо, че всичката им промишленост взета заедно едва ли прави оборота дори само на един от ТЕЦ-овете в Марица Изток.
Да не говорим какво става, ако включим всички ТЕЦ-ове + промишлеността в Стара Загора и Казанлък.
Все едно да сравняваш кокошка с кон. 8)

Иначе работа в промишлеността има предостатъчно и в Стара Загора и то за заплати от рода на 800-900 лева.
Проблемът е, че няма желаещи млади, които в днешно време хич не искат работа в производство.

Относно заплатите - статистиката е за брутни заплати.
Не виждам причина за някаква по-нормална професия да не получават заплата от по едно 1000 лева брутно.
Виж за магазинери, сервитьори, шивачки, хора на поточна линия, правещи 3 движения всичко на всичко, и 500 кинта са им много.
Null
Потребител
Потребител

Мнение от Null »

abc написа: Преди няколко месеца се разходих из паркинга на мол Галерия и изненадващо открих, че 1/3 от колите бяха с регистрация РВ.

Наскоро разглеждах най-известните световни брандове магазини какви обекти имат из България и се оказа, че 1 дузина от тях имат магазини в Стара Загора, а в Пловдив ги нямат.

Вероятно това може да е причина за пловдивския наплив към старозагорските молове или пловдивчани просто искат да избягат поне за малко от сравнително бедния си и занемарен град в богата и развита Стара Загора, или и двете в комбинация? :crazyeye:
Нормален голям човек няма да тръгне да брои номерата на колите в подземения паркинг на магазина. Вероятно си някой беден пор самотник и караш на статистика и чикии, но това е хубавото на интернет - мишоци стават герои :) Молове, Брандове, обикалял си ги всички в София (с maps.google.com) A и пак за ТЕЦ-овете ми пишеш, всички знаят за тецовете, кажи сега кои са другите сектори предлагащи работа за млади инДжинери по 900 лева заплата начална :P че и „някаква по-нормална професия да не получават заплата от по едно 1000 лева брутно" И правиш ли разлика между работа в СТАРА ЗАГОРА за 1000 лева, при семейство и приятели, обедни почивки и край на работното време в 17.30 и работа извън Стара Загора, с чантата 5 без 15 сутрин на спирката чакащ автобуса за Рудника. Тец 3, Голф 3 с mp3 и апартамен в Самара 3 - мечтата на селяка да дойде в СЗ. Както и да е, аз напускам безвъзвратно така интересната като виц на Къци дискусия, но така и така темата се измести - ако имаш статистика колко невестулки е имало в Малко Търново през 1924-а година моля да споделиш, ще ми бъде интересно :cheers: .
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Дами и господа :blinkblink: Не Ве разбрах...

Село Долно Камиларци има един хоремаг и един смесен магазин(продават се пирони, газ, чорапи, хляб и пр. стока от пръва, втора и задна необходимост), хоремагът работи вторник, четвъртък и всяка трета неделя на месеца, магазинът отваря по заявка, лично до баба Цеца(снабдителка, продавач-консултант и, естествено, консуматор). Селото наброява четирима постоянни жители и цели дванайсе приходящи(трудно, но все пак)....

Та, идеята ми е, може ли село Долно Камиларци да се нарече лидер в световната статистика на брой търговска(и развлекателна!!!) площ в кубични километри в света? Щото, видно е от горната СТАтистика, че на всеки четирима души се пада хоремаг, а на останалите и за кеф селския МАЛЛ "Камиларски-Галерия Шератон"??? :imsorry: :closed:
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Не ми се прави на неразбрал.
Ясно говорех за работа в някои от индустриалните предприятия в града.
В Марица Изток заплатите са доста повече от 1000 лева брутно, че и 1000 лева нетно.

Даже забравих за Сердиката да отговоря, че наистина е по-голяма от Галерия, но пък няма кино и следователно не би трябвало да се води за мол. :haha:

Лична информация за себе си нямам намерение да давам, но мога да ти споделя, че нямам причина да съм неудовлетворен или фрустристран от живота, затова такива хейтъри определено ме дразнят. :heat:
eleena
Потребител
Потребител

Мнение от eleena »

Null написа:
:lol: :lol: :lol: ти не си добре, а това за профана гледай да ти е за последно за да не ти се случи нещо лошо на ръцете и да те пусна в Копринка да плуваш 8)
Е как сега да те наема да ми правиш външна изолация? Ще ти направя някоя забележка, и ти ще ме свиеш на кравай :Alvarin:
Null
Потребител
Потребител

Мнение от Null »

Няма да я правя аз, те момчетата са кротки - а и работят без забележки :P
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Не знам доколко това е за хвалба, че в Пловдив имало средняшки индустриални предприятия.
Първо, че всичката им промишленост взета заедно едва ли прави оборота дори само на един от ТЕЦ-овете в Марица Изток.
Да не говорим какво става, ако включим всички ТЕЦ-ове + промишлеността в Стара Загора и Казанлък.
Все едно да сравняваш кокошка с кон. 8)

Иначе работа в промишлеността има предостатъчно и в Стара Загора и то за заплати от рода на 800-900 лева.
Проблемът е, че няма желаещи млади, които в днешно време хич не искат работа в производство.

Относно заплатите - статистиката е за брутни заплати.
Не виждам причина за някаква по-нормална професия да не получават заплата от по едно 1000 лева брутно.
Виж за магазинери, сервитьори, шивачки, хора на поточна линия, правещи 3 движения всичко на всичко, и 500 кинта са им много.
Не виждам някой тука да хвали каквото и да е, само казвам нещо, което съм прочел наскоро. Защо смяташ, че когато едно предприятие е "средняшко", е някаква по-долна категория? Та нали отвсякъде ни проглушават ушите, че точно средният и дребен бизнес е гръбнака на всяка една икономика, трябва там да се залага, най-вече? Какво ме топли мене, а и огромното мнозинство от хората, че имаме тецове, които правели в пъти по-голям оборот, когато заетите там са неособено много, и безработицата расте непрекъснато? Де да можеше всички да сме накачулени по тецове и рудници, ама няма начин! Все някой трябва да работи и другаде, все пак. А не разбрах - къде точно има предостатъчно работа, за по 8-900 лв, кажи ми поне 2-3 места?

Иначе, си прав за едно - аз също не виждам причина, за една по-нормална професия, каквото и да значи това, да не се получават и по 1000 лв, въпросът е обаче, че тия, дето трябва да ги дават тия пари, не са на същото мнение.

А на статистиката не вярвам, по много причини, и от много време. Все пак, ако чисто математически, събереш доходите на двама души, единия с 2500 лв, а другия с 500 лв, се получава среден доход от 1500 лв, нали? Само дето, втория статистически човек, няма да може да похарчи 1500 лв, а само 500. А какво да говорим пък за безработния?
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Не съм казал нищо против средняшките индустриални предприятия, просто Пловдив тръгва от по-ниска база и затова там растежът изглежда по-голям, но като абсолютни числа има много хляб да изяде, докато стигне мощта на промишлеността в старозагорския регион, ако изобщо някога успее да го настигне, в което доста силно се съмнявам.

Има си официална статистика и специалисти, които по-добре могат да кажат от някой обикновен човек, нямащ достъп до широка база източници на информация и незапознат с професионалните статистически методи на среднопретеглените изчисления.

Естествено, средна заплата от 894 лв. не значи, че всеки 1 получава толкова.
Социализмът си замина, така че уравниловка е невъзможно да има, въпреки все още доста изкривения пазар на труда в немалко професии, когато някакви хора без да са учили нищо, вземат повече от висшисти.
В повечето страни това е регламентирано и е невъзможно да се случи, защото човекът, който е загубил 5 години да учи, задължително след това трябва да взема повече от този със средно и по-ниско образование, който през въпросните 5 години е работил, за да може с по-високите си заплати постепенно да компенсира преките си разходи, отделени за образование, и непреките си разходи от неполучаване на доходи през времето на учене, за да е имало изобщо някакъв смисъл от ученето, все пак.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

защото човекът, който е загубил 5 години да учи, задължително след това трябва да взема повече от този със средно и по-ниско образование, който през въпросните 5 години е работил, за да може с по-високите си заплати постепенно да копменсира преките си разходи, отделени за образование, и непреките си разходи от неполучаване на доходи през времето на учене, за да е имало изобщо някакъв смисъл от ученето, все пак.
Подобна простотия не бях виждал...
Щот учил...та задължително да му е голяма...та да си избиел парите... :haha:
Всеки си прави сам сметката и никой не му е крив после,като не става за нищо,че дал 5-6 хилки за "българско висше образУвание"...
Ха ха...
Dog drags - no tracks...
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Не съм казал нищо против средняшките индустриални предприятия, просто Пловдив тръгва от по-ниска база и затова там растежът изглежда по-голям, но като абсолютни числа има много хляб да изяде, докато стигне мощта на промишлеността в старозагорския регион, ако изобщо някога успее да го настигне, в което доста силно се съмнявам.
Къде я виждаш тая "мощна" промишленост в Ст. Загора, тъй и не разбрах? Навремето имаше ДЗУ, Берое, Агробиохим, и редица още предприятия, но те отдавна са или разфасовани и оглозгани, а други са силно редуцирани и едва кретат. Недей само да цитираш някакви псевдостатистики, правени от псевдокапацитети, дай конкретни примери - ето, в тая и тая фирма, работят няколкостотин или еди-колко си хиляди души, и вземат по 800-900-1000-1500 лв заплати? И за каква ниска база говориш тогава, за какви абсолютни числа, като се казва, че в Пловдив и областта, в момента има 68 000 заети в промишлеността, ако съм запомнил вярно бройката? Колко са тука подобно заетите? Говорим за промишлеността, там където се произвежда нещо реално, а не заетост изобщо! Защото, за заетост се говори и за други сектори - хотели, магазини, заведения, услуги, и т.н.

А за висшистите, наистина малко преиграваш - точно при социализма, висшистът беше привилегирован, да работи само чантаджийска работа, предвид на образованието си, и съответно, да взема повече от среднистите. Днес обаче, се заплаща най-вече за работата, която се изпълнява, едва ли някой ще тръгне да дава повече, заради това, че си учил 5 години отгоре, и че трябва да си "избиеш" парите, смешно е дори да се помисли!
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Значи тук може би трябваше да довърша, че трябва голямо стягане и на университетите, както е по западна Европа.
1 приятелка учи в най-известния френски университет и след 1-ви курс останали едва 20% от всички студенти.
В Германия пак ги гонят яко, не 1 случай има на незавършили и станали по на 28-29 години, че срамота пак да стават 1-курсници в България.
Такава строга система трябва да бъде въведена и тук, само че това означава значително намаляване на студентите, респективно и на таксичките, респективно и на вузовете, което не е изгодно на никой от университетското съсловие, още повече при тази негативна демографска картина и двойно намаляване на випуските в студентска възраст, спрямо преди 5-6 години, например.
Т.е., за да си виШист, трябва да си заслужил наистина.

Значи аз броя към индустрията на старозагорски регион Марица Изток и Арсенал, само спрямо които цялата пловдивска индустрия изглежда миниатюрна. :heat:
В града също има доста хранителновкусови и машиностроителни предприятия.
Най-редовно големи индустриални фирми (като Загора Холдинг например) се оплакват от липса на желаещи млади да работят, въпреки добрите заплати, които предлагат.
Причината затова, според тях, е и Марица Изток, които предлагат още по-високи заплати и изкривяват пазара на труда за техническите и инженерни кадри в региона.

Хайде моля ти се за соца само не приказвай, когато някъв работник в Агробиохим с техникум взимал по 300 кинта, а лекар или учител по 150-180 кинта заплата.
Докато в капиталистическия САЩ в асемблиращите производства работят главно негри за по 1500-1800$, а дипломиран лекар за 8000-10000$ на месец.

Кой бил псевдостатистик и псевдокапацитет не знам, явно доста се стараят да "изкривяват" данните в полза на Стара Загора, че все на едно и също място в страната (2-ро, най-много 3-то) да я класират последните 20 години. :D
Публикувай отговор