System_error написа:Ти си държавата.
Не не съм......и ти те си но тва е твой проблем......
System_error написа:Ти си държавата.
PS: Германеца може да не плаща винетка, ама му го начукват по 10-ки различни начина. [/quote]
Ми то и на нас ни го начукват по толкова начина, само че с разликата че искат и винетка.....и ква е разликата - че те имат пътища а ние не.......
Миналата година съм дал за горива под една или друга форма 4680 лв.......от тия кинти 45% е зела скапаната държава под формата на ДДС и акциз.......според висшата ти математика как има полза повече тя от мен - ако спра да си карам колите, или ако съвестно си платя 200 кинта данък и 2-3 винетки.........
И понеже съм мноо образован, и направо пращя от акъл ще зема да те светна че Агенция Пътища на година прибира от рекламодателите опериращи с билбордовете по пътищата и магистралите от пътната мрежа близо 110 милиона......мое да ти се вижда нереално, но аз взимам наем от Нюз аутдор за билборд на 192тия км на тракия и през 2010 ми пратиха анекс който да солидаризира повишената такса дето АП взима за година от всичко дето е на 100м от границата на магистралата и 50м на междуградски път.......към 900 лв на билборд на година........само на АМ Тракия са 1466 билборда и то само до СТЗГ - лично съм ги броил.......за страната и нататък не ми се говори.......както и за билбордите който самата АП притежава и от който взима 400 лв за 2 седмици наем......
А случайно да ти е известно че от всичките бензиностанции само приодите за АП са също толкова........оставяме настрана различните обекти за търговия и прочее дето по една или друга форма се намират в тия до 50 или 100 метра и също си плащат......
И сумарно тия приходи са доста повече отколкото тия за скапаните винекти.......
Така че не е необходимо да си мислиш че с бръхливите 200 лв дето си дал за данък на мпсто си и си направил кое знае кво докато другите дето не им е все тая къде им отиват парите кучета ги яли.....
Желая ти приятна вечер, не е нужно да си особенно благодарен за това че внесох доста яснота и светлина в съзнанието ти, не очаквам веднага да я акумулираш.....
sawo написа:С винетки не се ремонтират градски пътища - за тях си има местни данъци и такси, така че придържайте се към темата!
Мда, съжалявам, отплеснах се......
П.П пак към колегата съвестен данъкоплатец.......караш си по Гурко равен път, уж хубав асфалт и изведнъж педя дупка, и предна 18ка джантара отива за изправяне в Колена - ти кой ще обвиниш - общината или мене че не съм я спонсорирал?????
Аз обвиних общината.......