Стара Загора и ДУПКИТЕ - Горещ телефон 614-875

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Re: Стара Загора и ДУПКИТЕ - Горещ телефон 614-875

Мнение от ФЕРАРИСТ »

System_error написа: Доволен ли си от коментара ми?
Разбира се, знаех си че днес ми е щастлив ден......
ПиЕс - давам пари за пътища, зимам си винетка - но само една, и си я менкам - логиката ми също е желязна - мога да карам само една кола по едно и също време, а за мой късмет те все още не са се научили да ходят сами по пътищата......след като мога само с една кола да нанасям вреди на така или иначе увредената пътна мрежа, защо да взимам 3 винетки за да си висят по джамците........а тва че моралисти като тебе ще ревнат че такъв бил закона - ми мое и такъв да е, но все пак нарушението на закона е едно, а престъпването му друго, и затва такива като мен и като тебе сами си избират как да нарушават закона - допустимо е.......надявам се няма да се отплеснеш и да кажеш че ти не нарушаваш законите, нали.......
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

ФЕРАРИСТ написа:
System_error написа: Доволен ли си от коментара ми?
Разбира се, знаех си че днес ми е щастлив ден......
ПиЕс - давам пари за пътища, зимам си винетка - но само една, и си я менкам - логиката ми също е желязна - мога да карам само една кола по едно и също време, а за мой късмет те все още не са се научили да ходят сами по пътищата......след като мога само с една кола да нанасям вреди на така или иначе увредената пътна мрежа, защо да взимам 3 винетки за да си висят по джамците........а тва че моралисти като тебе ще ревнат че такъв бил закона - ми мое и такъв да е, но все пак нарушението на закона е едно, а престъпването му друго, и затва такива като мен и като тебе сами си избират как да нарушават закона - допустимо е.......надявам се няма да се отплеснеш и да кажеш че ти не нарушаваш законите, нали.......
Това не трябва да е нарушение. В много страни по Европа имаш една застраховка с един номер, които може да слагаш на няколко коли - така или иначе, можеш да караш само една. :grin2:
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

besniaa написа: Това не трябва да е нарушение. В много страни по Европа имаш една застраховка с един номер, които може да слагаш на няколко коли - така или иначе, можеш да караш само една. :grin2:
Е да де, но тука нещата се правят само за да се скубят пари, без да се прави кой знае какво насреща.......и е нормално даващите парите, невиждайки резултати да мислят повече за съхранението на парите си, а не за даването им на вятъра.......
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

ФЕРАРИСТ написа:
System_error написа: все пак нарушението на закона е едно, а престъпването му друго.
Аз нещо не откривам разлика :blinkblink:

EDIT: Ако почнеш да даваш колкото немския брат, тогава вече наистина ще има основание да се ядосваш и да очакваш. Онея имат пътища, ама си плащат доста добре за тях. И не слагат като нас, каруцата пред коня.
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

System_error написа: Онея имат пътища, ама си плащат доста добре за тях. И не слагат като нас, каруцата пред коня.
Ама плащали са си 30 години да речем и после са им ги направили, или първо са им ги направили и тогава са зели да плащат......щото има разлика......и е добре да поизлезеш малко от БГ че да видиш туй онуй като например че тия дето ми ги цитираш не плащат особенно - в немция няма винетки драги.......
А и все пак мисля че ти обясних че начина който възхваляваш се нарича заем който взима държавата от нас за да направи нещо, за което после да може да ни таксува......айде бе.....не са познали.......
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Боже господи... Върха на малоумната логика :heat: Държавата взимала заем от нас, че да направи пътища!?!?! Ти нормален ли си бе?!? Ти си държавата. Как ще вземеш заем от себе си, че да си направиш пътищата?!?! Боже, събери си вересиите....

PS: Германеца може да не плаща винетка, ама му го начукват по 10-ки различни начина. Вземи ти да се образоваш малко и токава да ни заливаш с "гениални" изказвания.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

С винетки не се ремонтират градски пътища - за тях си има местни данъци и такси, така че придържайте се към темата!
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

System_error написа:Ти си държавата.
Не не съм......и ти те си но тва е твой проблем......
System_error написа:Ти си държавата.
PS: Германеца може да не плаща винетка, ама му го начукват по 10-ки различни начина. [/quote]
Ми то и на нас ни го начукват по толкова начина, само че с разликата че искат и винетка.....и ква е разликата - че те имат пътища а ние не.......

Миналата година съм дал за горива под една или друга форма 4680 лв.......от тия кинти 45% е зела скапаната държава под формата на ДДС и акциз.......според висшата ти математика как има полза повече тя от мен - ако спра да си карам колите, или ако съвестно си платя 200 кинта данък и 2-3 винетки.........
И понеже съм мноо образован, и направо пращя от акъл ще зема да те светна че Агенция Пътища на година прибира от рекламодателите опериращи с билбордовете по пътищата и магистралите от пътната мрежа близо 110 милиона......мое да ти се вижда нереално, но аз взимам наем от Нюз аутдор за билборд на 192тия км на тракия и през 2010 ми пратиха анекс който да солидаризира повишената такса дето АП взима за година от всичко дето е на 100м от границата на магистралата и 50м на междуградски път.......към 900 лв на билборд на година........само на АМ Тракия са 1466 билборда и то само до СТЗГ - лично съм ги броил.......за страната и нататък не ми се говори.......както и за билбордите който самата АП притежава и от който взима 400 лв за 2 седмици наем......
А случайно да ти е известно че от всичките бензиностанции само приодите за АП са също толкова........оставяме настрана различните обекти за търговия и прочее дето по една или друга форма се намират в тия до 50 или 100 метра и също си плащат......
И сумарно тия приходи са доста повече отколкото тия за скапаните винекти.......
Така че не е необходимо да си мислиш че с бръхливите 200 лв дето си дал за данък на мпсто си и си направил кое знае кво докато другите дето не им е все тая къде им отиват парите кучета ги яли.....
Желая ти приятна вечер, не е нужно да си особенно благодарен за това че внесох доста яснота и светлина в съзнанието ти, не очаквам веднага да я акумулираш..... :dancing: :dancing: :dancing:
sawo написа:С винетки не се ремонтират градски пътища - за тях си има местни данъци и такси, така че придържайте се към темата!
Мда, съжалявам, отплеснах се......

П.П пак към колегата съвестен данъкоплатец.......караш си по Гурко равен път, уж хубав асфалт и изведнъж педя дупка, и предна 18ка джантара отива за изправяне в Колена - ти кой ще обвиниш - общината или мене че не съм я спонсорирал?????
Аз обвиних общината.......
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

ФЕРАРИСТ написа:
П.П пак към колегата съвестен данъкоплатец.......караш си по Гурко равен път, уж хубав асфалт и изведнъж педя дупка, и предна 18ка джантара отива за изправяне в Колена - ти кой ще обвиниш - общината или мене че не съм я спонсорирал?????
Аз обвиних общината.......
И?Какво.....осъди ли общината?Интересно защо обвиняваш общината на която не плащаш данъци(поне така разбирам)
Не защитавам общината,но според мен не е редно да не спазваш законите и наредбите,а да изискваш от нея.
Караш си по Гурко, и изведнъж блъскаш пешеходец защото тротоарите са заети от "съвестни" данъкоплатци....кой ще обвиниш....отново общината,че не е направила паркинг наблизо или ..пешеходеца защото като гледам ти няма да имаш вина. :cheers:
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

И аз тва обяснявам, ама файда.... АП събирала пари от билборди, пък държавата си взимала данък от горивата. И кво? - тва значи че не трябва да си плащаш останалите такси и данъци ли?
Той германеца няма акциз на горивата и по магистралите билбордовете им са безплатни...
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

bsbs написа: Караш си по Гурко, и изведнъж блъскаш пешеходец защото тротоарите са заети от "съвестни" данъкоплатци....кой ще обвиниш....отново общината
Караш си по Цар Симеон и изведнъж пред оная дюнерджийница до Пингвините на платното ми изкача бабичка която пресича по малоумната просека която там е направена за пешеходците през градинката между двете платна, като в нея има по метър и нещо високи храсти и не се вижда дали някой идва до момента в който той не стъпи на платното - караш с 30 щото реално там не може с повече - торбичката на бабето ти закачи страничното огледало и се разпилее, а бабето те хука щото ти не си предвидил че тя мое да излезе там, нищо че не се вижда.......
Когато ви се случи всичко това, когато си помислите какво найстина е можело да ви се случи, когато си помислите че дори и с 20 да карате няма как да видите пешеходец който пресича там, може и да осъзнаете че ако там се случи инцидент с вас, ако утрепете някой на това абсолютно малоумно организирано движение точно там с тия загубени просеки дето са направени за пешеходци без това да се означи изобщо......тогава може и да осъзнаете че въпреки че сте 100000% убедени в невинноста си, ще сте виновни ВИЕ, а общината ще и дреме на шапката......

Към колегата бсбс - не се съдя с общината, просто с дължимото към нея си покривам тия разходи......и често съм на загуба.....
Лека вечер.....
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Сега не разбрах - да се радваме, че не сме уредени като в Германия ли ?
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Публикувай отговор