Някакво мнение за магазина за телефони в партера на Верея?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Някакво мнение за магазина за телефони в партера на Вере

Мнение от muhogon »

Някои хора май не четат какво пиша, а направо си карат по инерция! В случая визирам Виваком, изобщо не знам как е по другите, но предполагам, че едва ли е нещо по-оригинално. За конкретния случай, исках да кажа, че ако един телефон ти е примерно 1000 лв свободна продажба, те ти го дават с НОВ номер за 600, но при месечен абонамент от примерно 50 лв. И какво излиза тогава? 600 + 24 по 50, прави 1800лв. Дали обаче на оператора телефона му струва дори и 600 лв?Не вярвам, а пък и тия 1200 лв месечни такси за абонамента, им идват много добре! Защото, нека не се лъжем, оператора не разчита на печалбата от дистрибуцията на телефони, там може да е нищожна, не знам, целта им е абонаментите. Така че, не знам дали са диви капиталисти и монополисти, но определено не са благотворителни дружества! Апропо, и в момента се знае, че има голяма разлика в цените на тези услуги у нас и в Европа, тъй че, всеки да си прецени, от коя категория са!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Точно пък във виваком разликите са между
2-3 до към 8-10 лева месечната вноска в зависимост
от тарифния план.Никой не те натиска за врата да скачаш
на 50 лева.А и все пак трябва да се ползва с някакъв тарифен
план,иначе за кво ти е тоя смартфон не знам...
Dog drags - no tracks...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

didka написа:Точно пък във виваком разликите са между
2-3 до към 8-10 лева месечната вноска в зависимост
от тарифния план.Никой не те натиска за врата да скачаш
на 50 лева.А и все пак трябва да се ползва с някакъв тарифен
план,иначе за кво ти е тоя смартфон не знам...
Глупости. Естествено, че ти натискат врата. Всички смартфони от високия клас, които са на преференциални цени изискват да си на определен план, и той не е 10-20лв. Много пъти съм се засилвал да купувам от оператор, но на виваком поне цените са направо смърт - поне 200-300лв нагоре спрямо най-ниските цени в интернет магазините. Ако се комбинира цената с тарифния план който ти искат нещата стават още по-зле.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Бе не са глупости,ама както и да е.
Не ми се спори.Няколко пъти вече се възползвам.
Последния ми-lumia 920 го взех на 900 кеш с договор
на тарифа 9.40 лева за 2 години.200 минути към всички,
неограничен нет и 1800 към вива.С подарък блутут нокия
хендсфри за 4.90.Тогава ( април месец )
в Технополис беше 1249,както и при повечето онлайн търговци.
Хващай калкулатора и смятай,недей да се пулиш...
Dog drags - no tracks...
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Аз така или иначе си карах повече от година със споменатия план (само абонамент) и чак тогава си смених апарата. Щеш не щеш, някъв план трябва да се плаща, а мен точно този ме устройваше идеално. Това, че към него можеш да си пуснеш бонус някой телефон, излизащ доста изгодно, за мен си е бонус.
Аз не си пускам плана заради конкретния телефон, който искам да си пусна. Нищо подобно! Купувам си телефона от оператора, защото ми е по-изгодно от там, отколкото от някой измислен гараж (не визирам магазина от темата, говоря по принцип). Аз пък те това се опитвам да кажа през цялото време.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

didka написа:Бе не са глупости,ама както и да е.
Не ми се спори.Няколко пъти вече се възползвам.
Последния ми-lumia 920 го взех на 900 кеш с договор
на тарифа 9.40 лева за 2 години.200 минути към всички,
неограничен нет и 1800 към вива.С подарък блутут нокия
хендсфри за 4.90.Тогава ( април месец )
в Технополис беше 1249,както и при повечето онлайн търговци.
Хващай калкулатора и смятай,недей да се пулиш...
Отварям сайта на виваком, отивам например на HTC One. Цената за 2 години е 1296лв ако си техен клиент и просто искаш да си купиш телефон.
Отварям сайта на mobilebulgaria, същия телефон най-евтино го има за 1025лв - 271лв по-евтино.
Със договор най-евтино излиза за 2 години 850лв със тарифа megacall xl, което е 100лв на месец, maxicall xxl за 60 лв на месец или Net&Call Super Max за 50лв на месец.
Не помня някъде авторката на темата да е питала къде най-добре може да се набълбука с договори, тарифни планове и лизинги, даже е споменала, че вече си е на договор, но ти продължаваш упорито да държиш на твоето си. На мен също не ми се спори, нека тя сама да прецени дали иска да си купи телефон по гореизброените начини.
Моя съвет е да не се притеснява толкова за гаранцията, колкото да му направи една застраховка на телефона ако е по-скъп - струва 20-30лв и покрива кражба, изпускане и т.н. - този тип проблеми са многократно по-често срещани в днешно време, в сравнение с техническа повреда, за която също няма какво да се притеснява чак толкова, стига да има касова бележка за покупката.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Oт Виваком като лоялен клиент си поднових 2 годишния договор. Тарифата ми е за 19лв , взех телефон Alkatel X Pop на изплащане по 9.90лв на месец за 2 години , около 240 лв излиза телефона. Ако някой може да го намери по евтино да ми се обади.
Popopopopo
Публикувай отговор