Информация за интернет доставчиците в Стара Загора.

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Информация за интернет доставчиците в Стара Загора.

Мнение от sawo »

Оптичната мрежа поне на Булсатком е еднаква навсякъде - PON :) Т.е. качеството на услугата не се различава.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

HyBRiD-X написа:Някой с оптика от Булсатком в района между ул. Христо Ботев и Автогарата? Че преди близо месец опъваха оптиката си и ме блазни идеята да сменя ИГ с тях. На ИГ съм от поне 4-5 години, доволен съм от ЛАН-а им, ама разликата 16 лв за 20МBps на фона на 15 лв за 50MBps по оптика въобще не е малка.
Аз съм на оптика, малко по на запад от автогарата, но на същата улица. Единствено лятото имах по-продължителен проблем, но не беше от трасетео, нито от устройството. Понякога обаче може да ти се наложи да рестартираш или ресетваш PON-a, иначе за скорост са си трепач. 12 лева плащаш за 100 мегабита ако имаш и сат. чиния към тях. :)
Аватар
Magas
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Magas »

Аз пък бях на ИГ,но ми се наложи да сменя пак с модем на blizoo ама добре се справя преминах заради финансова страна,но иначе съм сигурен ,че оптиката е добра 8)
Бъди такъв какъвто си
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

Здравейте,
интересувам се, дали има някой абонат на "Макс телеком", да даде мнение за предлаганата от тях услуга. Става дума за техните планове "Max Mobile Hotspot 30", "Max Spot 40". Какво е качеството на mi-fi модемите и рутерите, реална ли е скоростта (съответства ли на написаната в офертата им), коректно ли се отчитат използваните mb?
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

До колкото си спомням те май - фалираха още в началото на миналата година. Ако си в града по добре се ориентирай към оптичните доставчици.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

admin написа:До колкото си спомням те май - фалираха още в началото на миналата година. Ако си в града по добре се ориентирай към оптичните доставчици.
... имат офис точно до "Виваком"-а, до "Булбанк" на главната. Има за момента и напълно функциониращ сайт с оферти и възможност за онлайн поръчки на интернет пакетите, за които питам. За момента се интересувам само от 3G, "оптиката" ми е най-лесна, но първо ще пробвам нещо без кабели. Мерси за отговора!
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
Аватар
EXO
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от EXO »

До скоро бях доволен от Интернет Груп ... но от известно време интернета започна да прави проблеми... Ето например последните дни пак - не мога да отварям чужди сайтове понякога по над час. Само БГ и Европа евентуално, но САЩ - не. Пейпал, Фейсбук, Флипа - няма ги. И това почти всеки ден така поне по 1-2 часа, особено вечер. А от телефона през мобилния нямам проблем, така че едва ли е някакъв глобален проблем примерно с оптиката м/у Европа и САЩ ... а проблем в ИГ. Добре че не съм на договор, предплатил съм и още 2 месеца ще търпя да видя, но ще търся друг оператор. Уви, къщата ми на центъра не дава много опции - преди като търсих имаше само ИГ и БТК. Дано поне Булсат имат тук, Тракия Кабел нямат.

Та гледам за Булсат що годе добри мнения има, дано те се окажат по-читави от ИГ, че ИГ последно време дават фира (дали щото Мтел ги взе, дали от новата оптика дето ми пуснаха...).
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

EXO, Булсатком и те не са перфектни, и дори да си пуснеш оптика понякога може да ти се наложи да рестартираш или ресетнеш пон устройството. Имат и централни проблеми за по половин час примерно, но това, което дават за цена и качество няма кой да ги бие поне тук :mafia: . И аз бях до края на януари в офиса вързан към ИГ, но взе да ми се вижда множко 23 лева за 40 мегабита. След кратък разговор между една от каките на БСК и мен относно този 18 месечен договор и доводите дали мога да го прекратя ако напусна офиса успях, да се убедя да мина към тях и на работа ми.
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

EXO, от началото на година съм на нет по оптика на Булсатком. Както каза колегата @spiralkinda, идеално перфектни няма, но като цена-качество нямат конкуренция. Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти). За прекъсване - от януари до сега само 2 пъти съм "хващал" да ми е спирал нета за около 5-10 мин. Иначе преди това бях на ИГ, бях доволен, никакви прекъсвания, бърз съпорт при проблем по трасето, но както писах като цена-качество в моя район по-добро от БСК нямаше (ТракияКабел все още са далече от моя район).
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

HyBRiD-X написа:EXO, от началото на година съм на нет по оптика на Булсатком. Както каза колегата @spiralkinda, идеално перфектни няма, но като цена-качество нямат конкуренция. Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти). За прекъсване - от януари до сега само 2 пъти съм "хващал" да ми е спирал нета за около 5-10 мин. Иначе преди това бях на ИГ, бях доволен, никакви прекъсвания, бърз съпорт при проблем по трасето, но както писах като цена-качество в моя район по-добро от БСК нямаше (ТракияКабел все още са далече от моя район).
+1
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

HyBRiD-X написа:EXO, от началото на година съм на нет по оптика на Булсатком. Както каза колегата @spiralkinda, идеално перфектни няма, но като цена-качество нямат конкуренция. Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти). За прекъсване - от януари до сега само 2 пъти съм "хващал" да ми е спирал нета за около 5-10 мин. Иначе преди това бях на ИГ, бях доволен, никакви прекъсвания, бърз съпорт при проблем по трасето, но както писах като цена-качество в моя район по-добро от БСК нямаше (ТракияКабел все още са далече от моя район).
Дори и да са близо до твоя район, не съм особено доволен от поддръжката им по телефона. Не съм бил техен клиент, но в мои приятели на няколко пъти се е налагало да им звъня вечер или за проблеми с интернета, или дори само да актуализиране на МАК адрес - ами не се получи. Не знам имат ли поддръжка вечер, но аз поне не успях да се свържа с никой. Под вечер имам предвид 8-9 вечерта, не в 3 през нощта, например.
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

мисля, че до 12 вечерта имат поддръжка по телефона
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз съм на Булсатком, като първо бях на вифи, сега съм на оптика. Никога не съм имал проблеми и до сега не ми е спирал интернета. Ето спиид теста.

Изображение
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

HyBRiD-X написа: Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти).
Изображение
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Bulsatcom нямат локални скорости - ако отсреща могат да пуснат толкова трафик, теглиш с една и съща скорост навсякъде.
Публикувай отговор