Информация за интернет доставчиците в Стара Загора.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Информация за интернет доставчиците в Стара Загора.
Оптичната мрежа поне на Булсатком е еднаква навсякъде - PON
Т.е. качеството на услугата не се различава.

- spiralkinda
- Потребител
Аз съм на оптика, малко по на запад от автогарата, но на същата улица. Единствено лятото имах по-продължителен проблем, но не беше от трасетео, нито от устройството. Понякога обаче може да ти се наложи да рестартираш или ресетваш PON-a, иначе за скорост са си трепач. 12 лева плащаш за 100 мегабита ако имаш и сат. чиния към тях.HyBRiD-X написа:Някой с оптика от Булсатком в района между ул. Христо Ботев и Автогарата? Че преди близо месец опъваха оптиката си и ме блазни идеята да сменя ИГ с тях. На ИГ съм от поне 4-5 години, доволен съм от ЛАН-а им, ама разликата 16 лв за 20МBps на фона на 15 лв за 50MBps по оптика въобще не е малка.

- Magas
- Старо куче медалист
Аз пък бях на ИГ,но ми се наложи да сменя пак с модем на blizoo ама добре се справя преминах заради финансова страна,но иначе съм сигурен ,че оптиката е добра 

Бъди такъв какъвто си
- Galahad
- Потребител
Здравейте,
интересувам се, дали има някой абонат на "Макс телеком", да даде мнение за предлаганата от тях услуга. Става дума за техните планове "Max Mobile Hotspot 30", "Max Spot 40". Какво е качеството на mi-fi модемите и рутерите, реална ли е скоростта (съответства ли на написаната в офертата им), коректно ли се отчитат използваните mb?
интересувам се, дали има някой абонат на "Макс телеком", да даде мнение за предлаганата от тях услуга. Става дума за техните планове "Max Mobile Hotspot 30", "Max Spot 40". Какво е качеството на mi-fi модемите и рутерите, реална ли е скоростта (съответства ли на написаната в офертата им), коректно ли се отчитат използваните mb?
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
До колкото си спомням те май - фалираха още в началото на миналата година. Ако си в града по добре се ориентирай към оптичните доставчици.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Galahad
- Потребител
... имат офис точно до "Виваком"-а, до "Булбанк" на главната. Има за момента и напълно функциониращ сайт с оферти и възможност за онлайн поръчки на интернет пакетите, за които питам. За момента се интересувам само от 3G, "оптиката" ми е най-лесна, но първо ще пробвам нещо без кабели. Мерси за отговора!admin написа:До колкото си спомням те май - фалираха още в началото на миналата година. Ако си в града по добре се ориентирай към оптичните доставчици.
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
- EXO
- Потребител
- Обратна връзка:
До скоро бях доволен от Интернет Груп ... но от известно време интернета започна да прави проблеми... Ето например последните дни пак - не мога да отварям чужди сайтове понякога по над час. Само БГ и Европа евентуално, но САЩ - не. Пейпал, Фейсбук, Флипа - няма ги. И това почти всеки ден така поне по 1-2 часа, особено вечер. А от телефона през мобилния нямам проблем, така че едва ли е някакъв глобален проблем примерно с оптиката м/у Европа и САЩ ... а проблем в ИГ. Добре че не съм на договор, предплатил съм и още 2 месеца ще търпя да видя, но ще търся друг оператор. Уви, къщата ми на центъра не дава много опции - преди като търсих имаше само ИГ и БТК. Дано поне Булсат имат тук, Тракия Кабел нямат.
Та гледам за Булсат що годе добри мнения има, дано те се окажат по-читави от ИГ, че ИГ последно време дават фира (дали щото Мтел ги взе, дали от новата оптика дето ми пуснаха...).
Та гледам за Булсат що годе добри мнения има, дано те се окажат по-читави от ИГ, че ИГ последно време дават фира (дали щото Мтел ги взе, дали от новата оптика дето ми пуснаха...).
- spiralkinda
- Потребител
EXO, Булсатком и те не са перфектни, и дори да си пуснеш оптика понякога може да ти се наложи да рестартираш или ресетнеш пон устройството. Имат и централни проблеми за по половин час примерно, но това, което дават за цена и качество няма кой да ги бие поне тук
. И аз бях до края на януари в офиса вързан към ИГ, но взе да ми се вижда множко 23 лева за 40 мегабита. След кратък разговор между една от каките на БСК и мен относно този 18 месечен договор и доводите дали мога да го прекратя ако напусна офиса успях, да се убедя да мина към тях и на работа ми.

- HyBRiD-X
- Потребител
- Обратна връзка:
EXO, от началото на година съм на нет по оптика на Булсатком. Както каза колегата @spiralkinda, идеално перфектни няма, но като цена-качество нямат конкуренция. Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти). За прекъсване - от януари до сега само 2 пъти съм "хващал" да ми е спирал нета за около 5-10 мин. Иначе преди това бях на ИГ, бях доволен, никакви прекъсвания, бърз съпорт при проблем по трасето, но както писах като цена-качество в моя район по-добро от БСК нямаше (ТракияКабел все още са далече от моя район).
- The enD
- Старо куче медалист
+1HyBRiD-X написа:EXO, от началото на година съм на нет по оптика на Булсатком. Както каза колегата @spiralkinda, идеално перфектни няма, но като цена-качество нямат конкуренция. Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти). За прекъсване - от януари до сега само 2 пъти съм "хващал" да ми е спирал нета за около 5-10 мин. Иначе преди това бях на ИГ, бях доволен, никакви прекъсвания, бърз съпорт при проблем по трасето, но както писах като цена-качество в моя район по-добро от БСК нямаше (ТракияКабел все още са далече от моя район).
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Дори и да са близо до твоя район, не съм особено доволен от поддръжката им по телефона. Не съм бил техен клиент, но в мои приятели на няколко пъти се е налагало да им звъня вечер или за проблеми с интернета, или дори само да актуализиране на МАК адрес - ами не се получи. Не знам имат ли поддръжка вечер, но аз поне не успях да се свържа с никой. Под вечер имам предвид 8-9 вечерта, не в 3 през нощта, например.HyBRiD-X написа:EXO, от началото на година съм на нет по оптика на Булсатком. Както каза колегата @spiralkinda, идеално перфектни няма, но като цена-качество нямат конкуренция. Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти). За прекъсване - от януари до сега само 2 пъти съм "хващал" да ми е спирал нета за около 5-10 мин. Иначе преди това бях на ИГ, бях доволен, никакви прекъсвания, бърз съпорт при проблем по трасето, но както писах като цена-качество в моя район по-добро от БСК нямаше (ТракияКабел все още са далече от моя район).
-
- Потребител
мисля, че до 12 вечерта имат поддръжка по телефона
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Аз съм на Булсатком, като първо бях на вифи, сега съм на оптика. Никога не съм имал проблеми и до сега не ми е спирал интернета. Ето спиид теста.

"There is no 'patch' for stupidity."
- bsbs
- Старо куче медалист
HyBRiD-X написа: Ако ползваш тяхна ТВ и Нет в пакет, интернета ти излиза 10 лв за 50MBits, като локалния е 100 MBits (грубо казано, разбирай торенти).

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Bulsatcom нямат локални скорости - ако отсреща могат да пуснат толкова трафик, теглиш с една и съща скорост навсякъде.