rammzes написа:Във входа е взето решение и е приложено ,че се плаща от всеки апартамент по сума умножена на обитателите му.Когато един отсъства за повече от месец за съответното лице не се плаща.В случая имаме апартамент обитаван от 3-ма човека,като единият е заминал за няколко години в чужбина.
Относно дали, един апартамент трябва да плаща нещо ,ако е необитаван ,законите са доста противоречащи и общо взето решението се оставя на живущите във входа-т.е. събрание решение и т.н.
Много внимателно трябва да се постъпва в такава ситуация защото имаме апартамент със собственици в Англия които си идват за седмица в Бълария-и то на море, и бяха взели решение ,че ще плащат такса - някаква минимална -да ама....

Според мен решението е в първите редове

Според решението на входа апартамента обитаван от 3-ма човека вече е обитаван от 2-а......ако правилно съм разбрал......значи според решението на входа Ви този апартамент трябва да плаща за 2-а човека.
Относно необитаваните апартаменти......Ако събирате пари за поддръжка общите части,освен за ток,вода ,чистачка или асансьор то
собствениците на необитаемия апартамент плащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сумата за ПОДДРЪЖКА НА ОБЩИТЕ ЧАСТИ
Според мен трябва да направите събрание и решите ПРИМЕРНО старите задължения или да се опростят или съд.Понеже ме съмнява да пазите протоколите от 10 години(изобщо ако има такива)
За да нямате обаче дразги......назначавате си служебен домоуправител той ще събере ако има стари задължения(интересно ми е как ще докажете,че има стари задължения и защо не са събрани на време

)Според новия закон за етажната собственост.....може и да "изгоните" даден обитател.Като Ви гледам казуса в блока обаче....доста кинти ще трябват за адвокати,такси за съдилища и най-вече свободно време.Пак казвам
ЗА МЕН решението е СЛУЖЕБЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ.
Законите са за всички....нямало да плаща защото някой си имал задължения....смях в залата.По тази логика не трябва да се плащат данъци, защото има хора които имат задължения към хазната....ама това е друга бира
creitars написа:таксата е мин. 1% от мин. заплата на човек или 3.40лв от Нова Година. Плаща всеки които е живял поне 15 дена от месеца в апартамента. И аз съм дом. на нашия вход и ги ликувам че ще ги глобявам с един лев на член от семеиство ако не платят до края на текущия месец. Да знаеш как ходят и си плащат на крака при касиерката.
Това от къде прочете....че таксата е 1% от мин.раб. заплата и всеки които е живял поне 15 дена от месеца в апартамента плаща?Не разбрах ТАКСАТА ,
такса за какво?
Не знам и как не са ти направили "мечка"

нямаш никакво право да глобяваш .....нищо ,че си домоуправител