Загадка-Може ли да паркирам колата си пред Универсалния

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Загадка-Може ли да паркирам колата си пред Универсалния

Мнение от realprofesora »

Здравейте съфорумци, вчера се разкарвах към центъра и забелязах ,че има "бъг в системата". Движейки се на север по ул." Цар Иван Шишман", на кръстовището със Бул Цар Симеон има само един знак стоп(няма задължителни знаци и др. подобни), на същото кръстовище пък нама на Цар Симеон знак че влизането е забранено, нито че спирането или паркирането е забранено. Значи спокойно мога да спра колата си пред универсалния магазин и да си свърша някоя полезна работа в центъра.
След това от Цар Симеон нагоре на север по Руски няма забранителен знак и там може да се отпере човек в еднопосочната улица....съвсем законно.
Така, че общинарите да не спят ами да сложат знаци , защото другата седмица отивам да пия кафенце на центъра с колата си и ще я спра точно пред Универсалния магазин.
П.С На Гугъл мапса има знаци ,но в момента ги няма.(под стопа има само указателен знак-Пешеходна пътека) А до Дръмса забранителния знак го няма.Факт.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Popopopopo
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Загадка-Може ли да паркирам колата си пред Универсалния

Мнение от besniaa »

По Руски - от Гурко до Музея е ежедневие да срещнеш някой качващ се.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

realprofesora написа:Здравейте съфорумци, вчера се разкарвах към центъра и забелязах ,че има "бъг в системата". Движейки се на север по ул." Цар Иван Шишман", на кръстовището със Бул Цар Симеон има само един знак стоп(няма задължителни знаци и др. подобни), на същото кръстовище пък нама на Цар Симеон знак че влизането е забранено, нито че спирането или паркирането е забранено. Значи спокойно мога да спра колата си пред универсалния магазин и да си свърша някоя полезна работа в центъра.
След това от Цар Симеон нагоре на север по Руски няма забранителен знак и там може да се отпере човек в еднопосочната улица....съвсем законно.
Така, че общинарите да не спят ами да сложат знаци , защото другата седмица отивам да пия кафенце на центъра с колата си и ще я спра точно пред Универсалния магазин.
П.С На Гугъл мапса има знаци ,но в момента ги няма.(под стопа има само указателен знак-Пешеходна пътека) А до Дръмса забранителния знак го няма.Факт.
Защо не пробваш........после обясни ,че има "бъг в системата" :D :D :D
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Нищо не могат да ти направят,при положение,че липсват задължителни и забранителни знаци.
Dog drags - no tracks...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

didka написа:Нищо не могат да ти направят,при положение,че липсват задължителни и забранителни знаци.
Така е ,но има хора с посткомунистически страх.
Popopopopo
potrebitel
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

а може и нарочно да са я отворили заради разкопките малко по нагоре. :-))))))
прав си - щом няма знаци никой нищо не може да ти каже.
по добре пусни един сигнал на сайта на общината че да сложат.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Знаци няма все още и ми направи впечатление,че сигърно имаше 3-4 самосвала баластра по пътя от източната страна на дръмса,та чак неравности са се получили. :lol:
Dog drags - no tracks...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Мои познати редовно си спираха колите преди време с/у ПИБ и точно с това се оправдаваха: няма знак да го забранява и никога не са ги глобявали.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Между другото, вчера сутрин, чакайки на светофара на бул. Руски и ул. Христо Ботев, забелязох, че са махнали знака "Влизането забранено" в посока юг-север по бул. Руски. Ето за този знак става дума. Така че спускайки се от север на юг по "Руски" между "Гурко" и "Христо Ботев" внимавайте и не се изненадвайте, ако видите кола в насрещното. :)
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

HyBRiD-X написа:Между другото, вчера сутрин, чакайки на светофара на бул. Руски и ул. Христо Ботев, забелязох, че са махнали знака "Влизането забранено" в посока юг-север по бул. Руски. Ето за този знак става дума. Така че спускайки се от север на юг по "Руски" между "Гурко" и "Христо Ботев" внимавайте и не се изненадвайте, ако видите кола в насрещното. :)
Може да са я направили еднопосочна.А не ....http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1156612
Сега се разгледах на кръстовището с виевера имало е знак "след знака направо",а до дръмса и по диагонал пред галерията има знаци влизането забранено и ,че нарушителите се репатрират.
Преди много време в тази зона нямаше забрана за транспорта......може някоя умна глава да разреши паркирането и движението в пешеходната зона.
Да не забравяме къде живеем все пак :cute: Самия въпрос и дискусията може ли да се паркира в пешеходната зона(само да не се окаже,че никой не знае за тази зона)защото нямало знак(не,че като има забранителни знаци за паркиране примерно се спазва от всички)ме подсети ,че абсурдите продължават да ни тормозят :cheers:
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

vkv написа:
HyBRiD-X написа:Между другото, вчера сутрин, чакайки на светофара на бул. Руски и ул. Христо Ботев, забелязох, че са махнали знака "Влизането забранено" в посока юг-север по бул. Руски. Ето за този знак става дума. Така че спускайки се от север на юг по "Руски" между "Гурко" и "Христо Ботев" внимавайте и не се изненадвайте, ако видите кола в насрещното. :)
Може да са я направили еднопосочна.А не ....http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1156612
Сега се разгледах на кръстовището с виевера имало е знак "след знака направо",а до дръмса и по диагонал пред галерията има знаци влизането забранено и ,че нарушителите се репатрират.
Преди много време в тази зона нямаше забрана за транспорта......може някоя умна глава да разреши паркирането и движението в пешеходната зона.
Да не забравяме къде живеем все пак :cute: Самия въпрос и дискусията може ли да се паркира в пешеходната зона(само да не се окаже,че никой не знае за тази зона)защото нямало знак(не,че като има забранителни знаци за паркиране примерно се спазва от всички)ме подсети ,че абсурдите продължават да ни тормозят :cheers:
Tи тези Пешеходни зони ги разправяй на баба си от Кермен. Аз не съм длъжен да знам кое е пешеходна зона и кое е синя зона. ПО ЗАКОН ВСИЧКО СЕ ОБОЗНАЧАВА И СЕ СПАЗВА. Ако някой от друг град дойде и види че няма забранителни знаци , дали ще спира да пита хората-това пешеходна зона ли е и Мога ли да паркирам тук.
Popopopopo
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

realprofesora написа: Tи тези Пешеходни зони ги разправяй на баба си от Кермен. Аз не съм длъжен да знам кое е пешеходна зона и кое е синя зона. ПО ЗАКОН ВСИЧКО СЕ ОБОЗНАЧАВА И СЕ СПАЗВА. Ако някой от друг град дойде и види че няма забранителни знаци , дали ще спира да пита хората-това пешеходна зона ли е и Мога ли да паркирам тук.
Нямам баба от Кермен :lol: Никой не казва ,че си длъжен да знаеш кое е сина зона(няма за сега тук)и кое е пешеходна зона,но си длъжен да спазваш знаците.....правилно. Спомням си обаче 3-пъти си идвал до нас по Г.Гурко във време когато това беше забранено :lol:
Затова споменах ,че живеем в Абсурдинтан.За нас няма значение има ли знак или не.Ако направят улица еднопосочна...лошо,ако я направят двупосочна,.....пак лошо.Как мислиш правилно ли е да си паркирам колата пред Вашия блок....до дет.пързалка...как ще реагираш?Там няма знак ,че е забранено спиране,паркиране и т.н.
Само да добавя,че незнанието на даден закон или наредба не означава,че не трябва да се спазва дадения закон или наредба. :cheers: :cheers:Изображение
Изображение
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

@VKV, Просто е изключено да съм идвал до вас по Гурко ако е имало забранителен знак и е бил в часова зона в действие!!!! Просто нямам излишни пари за глоби и затова всячески СПАЗВАМ ЗАКОНА!!
И не мога да разбера защо си постнал тази снимка, след като в момента там НЯМА забранителни знаци. Снимал съм в 1ви пост да се види за какво става въпрос.
Абе хора само аз ли си мисля, че много хора не спазват закона, а просто разсъждават по него и си го тълкуват както им е удобно.. А е толкова просто измислено- Има знак за забрана-Не влизаш в улицата, Няма знак за забрана-Караш и си свиркаш.
Пожелавам на всички безаварийно шофиране. Спазвайте закона, не карайте след употреба на алкохол, бъдете толерантни.
Popopopopo
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

realprofesora написа:@VKV, Просто е изключено да съм идвал до вас по Гурко ако е имало забранителен знак и е бил в часова зона в действие!!!! Просто нямам излишни пари за глоби и затова всячески СПАЗВАМ ЗАКОНА!!
И не мога да разбера защо си постнал тази снимка, след като в момента там НЯМА забранителни знаци. Снимал съм в 1ви пост да се види за какво става въпрос.
Абе хора само аз ли си мисля, че много хора не спазват закона, а просто разсъждават по него и си го тълкуват както им е удобно.. А е толкова просто измислено- Има знак за забрана-Не влизаш в улицата, Няма знак за забрана-Караш и си свиркаш.
Пожелавам на всички безаварийно шофиране. Спазвайте закона, не карайте след употреба на алкохол, бъдете толерантни.
Снимката показвам поради две причини .Първата е, показваш знаците на Ц.Шишман,а не се вижда знак(ако има на Симеон Велики)Второ за да видиш маркировката(жълтите линии).Не си длъжен да знаеш за какво са поставени(предполагам не си мислиш,че да е по-шарено),но това не означава,че не трябва да спазваш знаците.Маркировката е също вид знак(според мен)За разсъжденията.....отново не си прав......не сме кучето на Павлов.Не разбрах и би ли паркирал на Вашата детска площадка.....там също няма знак.
За пожеланията съм на твоето мнение. :cheers:
Изображение
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Нарочно съм снимал под този ъгъл за да покажа с една снимка, че няма знак и на Цар Симеон, който знак да ми забранява да навляза в улицата.
Относно това дали бих спрял на детската площадка пред блока- Не не бих, защото закона не ми позволява. Ако няма място на паркинга пред блока и закона МИ ПОЗВОЛЯВА да спра на площадката- Ще спра ! Затова са законите -ДА се спазват.
Popopopopo
Публикувай отговор