Загадка-Може ли да паркирам колата си пред Универсалния
- realprofesora
- Старо куче медалист

Загадка-Може ли да паркирам колата си пред Универсалния
Здравейте съфорумци, вчера се разкарвах към центъра и забелязах ,че има "бъг в системата". Движейки се на север по ул." Цар Иван Шишман", на кръстовището със Бул Цар Симеон има само един знак стоп(няма задължителни знаци и др. подобни), на същото кръстовище пък нама на Цар Симеон знак че влизането е забранено, нито че спирането или паркирането е забранено. Значи спокойно мога да спра колата си пред универсалния магазин и да си свърша някоя полезна работа в центъра.
След това от Цар Симеон нагоре на север по Руски няма забранителен знак и там може да се отпере човек в еднопосочната улица....съвсем законно.
Така, че общинарите да не спят ами да сложат знаци , защото другата седмица отивам да пия кафенце на центъра с колата си и ще я спра точно пред Универсалния магазин.
П.С На Гугъл мапса има знаци ,но в момента ги няма.(под стопа има само указателен знак-Пешеходна пътека) А до Дръмса забранителния знак го няма.Факт.
След това от Цар Симеон нагоре на север по Руски няма забранителен знак и там може да се отпере човек в еднопосочната улица....съвсем законно.
Така, че общинарите да не спят ами да сложат знаци , защото другата седмица отивам да пия кафенце на центъра с колата си и ще я спра точно пред Универсалния магазин.
П.С На Гугъл мапса има знаци ,но в момента ги няма.(под стопа има само указателен знак-Пешеходна пътека) А до Дръмса забранителния знак го няма.Факт.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Popopopopo
- besniaa
- Старо куче медалист

Re: Загадка-Може ли да паркирам колата си пред Универсалния
По Руски - от Гурко до Музея е ежедневие да срещнеш някой качващ се.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- bsbs
- Старо куче медалист

Защо не пробваш........после обясни ,че има "бъг в системата"realprofesora написа:Здравейте съфорумци, вчера се разкарвах към центъра и забелязах ,че има "бъг в системата". Движейки се на север по ул." Цар Иван Шишман", на кръстовището със Бул Цар Симеон има само един знак стоп(няма задължителни знаци и др. подобни), на същото кръстовище пък нама на Цар Симеон знак че влизането е забранено, нито че спирането или паркирането е забранено. Значи спокойно мога да спра колата си пред универсалния магазин и да си свърша някоя полезна работа в центъра.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- didka
- Старо куче медалист

Нищо не могат да ти направят,при положение,че липсват задължителни и забранителни знаци.
Dog drags - no tracks...
- realprofesora
- Старо куче медалист

Така е ,но има хора с посткомунистически страх.didka написа:Нищо не могат да ти направят,при положение,че липсват задължителни и забранителни знаци.
Popopopopo
-
potrebitel
- Начинаещ

- Обратна връзка:
а може и нарочно да са я отворили заради разкопките малко по нагоре.
)))))
прав си - щом няма знаци никой нищо не може да ти каже.
по добре пусни един сигнал на сайта на общината че да сложат.
прав си - щом няма знаци никой нищо не може да ти каже.
по добре пусни един сигнал на сайта на общината че да сложат.
- didka
- Старо куче медалист

Знаци няма все още и ми направи впечатление,че сигърно имаше 3-4 самосвала баластра по пътя от източната страна на дръмса,та чак неравности са се получили. 
Dog drags - no tracks...
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Мои познати редовно си спираха колите преди време с/у ПИБ и точно с това се оправдаваха: няма знак да го забранява и никога не са ги глобявали.
"There is no 'patch' for stupidity."
- HyBRiD-X
- Потребител

- Обратна връзка:
Между другото, вчера сутрин, чакайки на светофара на бул. Руски и ул. Христо Ботев, забелязох, че са махнали знака "Влизането забранено" в посока юг-север по бул. Руски. Ето за този знак става дума. Така че спускайки се от север на юг по "Руски" между "Гурко" и "Христо Ботев" внимавайте и не се изненадвайте, ако видите кола в насрещното. 
- vkv
- Старо куче медалист

Може да са я направили еднопосочна.А не ....http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1156612HyBRiD-X написа:Между другото, вчера сутрин, чакайки на светофара на бул. Руски и ул. Христо Ботев, забелязох, че са махнали знака "Влизането забранено" в посока юг-север по бул. Руски. Ето за този знак става дума. Така че спускайки се от север на юг по "Руски" между "Гурко" и "Христо Ботев" внимавайте и не се изненадвайте, ако видите кола в насрещното.
Сега се разгледах на кръстовището с виевера имало е знак "след знака направо",а до дръмса и по диагонал пред галерията има знаци влизането забранено и ,че нарушителите се репатрират.
Преди много време в тази зона нямаше забрана за транспорта......може някоя умна глава да разреши паркирането и движението в пешеходната зона.
Да не забравяме къде живеем все пак
- realprofesora
- Старо куче медалист

Tи тези Пешеходни зони ги разправяй на баба си от Кермен. Аз не съм длъжен да знам кое е пешеходна зона и кое е синя зона. ПО ЗАКОН ВСИЧКО СЕ ОБОЗНАЧАВА И СЕ СПАЗВА. Ако някой от друг град дойде и види че няма забранителни знаци , дали ще спира да пита хората-това пешеходна зона ли е и Мога ли да паркирам тук.vkv написа:Може да са я направили еднопосочна.А не ....http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1156612HyBRiD-X написа:Между другото, вчера сутрин, чакайки на светофара на бул. Руски и ул. Христо Ботев, забелязох, че са махнали знака "Влизането забранено" в посока юг-север по бул. Руски. Ето за този знак става дума. Така че спускайки се от север на юг по "Руски" между "Гурко" и "Христо Ботев" внимавайте и не се изненадвайте, ако видите кола в насрещното.
Сега се разгледах на кръстовището с виевера имало е знак "след знака направо",а до дръмса и по диагонал пред галерията има знаци влизането забранено и ,че нарушителите се репатрират.
Преди много време в тази зона нямаше забрана за транспорта......може някоя умна глава да разреши паркирането и движението в пешеходната зона.
Да не забравяме къде живеем все пакСамия въпрос и дискусията може ли да се паркира в пешеходната зона(само да не се окаже,че никой не знае за тази зона)защото нямало знак(не,че като има забранителни знаци за паркиране примерно се спазва от всички)ме подсети ,че абсурдите продължават да ни тормозят
Popopopopo
- vkv
- Старо куче медалист

Нямам баба от Керменrealprofesora написа: Tи тези Пешеходни зони ги разправяй на баба си от Кермен. Аз не съм длъжен да знам кое е пешеходна зона и кое е синя зона. ПО ЗАКОН ВСИЧКО СЕ ОБОЗНАЧАВА И СЕ СПАЗВА. Ако някой от друг град дойде и види че няма забранителни знаци , дали ще спира да пита хората-това пешеходна зона ли е и Мога ли да паркирам тук.
Затова споменах ,че живеем в Абсурдинтан.За нас няма значение има ли знак или не.Ако направят улица еднопосочна...лошо,ако я направят двупосочна,.....пак лошо.Как мислиш правилно ли е да си паркирам колата пред Вашия блок....до дет.пързалка...как ще реагираш?Там няма знак ,че е забранено спиране,паркиране и т.н.
Само да добавя,че незнанието на даден закон или наредба не означава,че не трябва да се спазва дадения закон или наредба.

- realprofesora
- Старо куче медалист

@VKV, Просто е изключено да съм идвал до вас по Гурко ако е имало забранителен знак и е бил в часова зона в действие!!!! Просто нямам излишни пари за глоби и затова всячески СПАЗВАМ ЗАКОНА!!
И не мога да разбера защо си постнал тази снимка, след като в момента там НЯМА забранителни знаци. Снимал съм в 1ви пост да се види за какво става въпрос.
Абе хора само аз ли си мисля, че много хора не спазват закона, а просто разсъждават по него и си го тълкуват както им е удобно.. А е толкова просто измислено- Има знак за забрана-Не влизаш в улицата, Няма знак за забрана-Караш и си свиркаш.
Пожелавам на всички безаварийно шофиране. Спазвайте закона, не карайте след употреба на алкохол, бъдете толерантни.
И не мога да разбера защо си постнал тази снимка, след като в момента там НЯМА забранителни знаци. Снимал съм в 1ви пост да се види за какво става въпрос.
Абе хора само аз ли си мисля, че много хора не спазват закона, а просто разсъждават по него и си го тълкуват както им е удобно.. А е толкова просто измислено- Има знак за забрана-Не влизаш в улицата, Няма знак за забрана-Караш и си свиркаш.
Пожелавам на всички безаварийно шофиране. Спазвайте закона, не карайте след употреба на алкохол, бъдете толерантни.
Popopopopo
- vkv
- Старо куче медалист

Снимката показвам поради две причини .Първата е, показваш знаците на Ц.Шишман,а не се вижда знак(ако има на Симеон Велики)Второ за да видиш маркировката(жълтите линии).Не си длъжен да знаеш за какво са поставени(предполагам не си мислиш,че да е по-шарено),но това не означава,че не трябва да спазваш знаците.Маркировката е също вид знак(според мен)За разсъжденията.....отново не си прав......не сме кучето на Павлов.Не разбрах и би ли паркирал на Вашата детска площадка.....там също няма знак.realprofesora написа:@VKV, Просто е изключено да съм идвал до вас по Гурко ако е имало забранителен знак и е бил в часова зона в действие!!!! Просто нямам излишни пари за глоби и затова всячески СПАЗВАМ ЗАКОНА!!
За пожеланията съм на твоето мнение.
- realprofesora
- Старо куче медалист

Нарочно съм снимал под този ъгъл за да покажа с една снимка, че няма знак и на Цар Симеон, който знак да ми забранява да навляза в улицата.
Относно това дали бих спрял на детската площадка пред блока- Не не бих, защото закона не ми позволява. Ако няма място на паркинга пред блока и закона МИ ПОЗВОЛЯВА да спра на площадката- Ще спра ! Затова са законите -ДА се спазват.
Относно това дали бих спрял на детската площадка пред блока- Не не бих, защото закона не ми позволява. Ако няма място на паркинга пред блока и закона МИ ПОЗВОЛЯВА да спра на площадката- Ще спра ! Затова са законите -ДА се спазват.
Popopopopo