Енергоспестяващи крушки
- z3us
- Потребител
Re: Енергоспестяващи крушки
Днес нашите накупиха енергоспестяващи крушки за почти всички стаи у нас. Марката е vitoone,струват по около 7 лв всяка,какво ще кажете за тази марка?
Другото което е,че половината от тях светят с бяла светлина(на кутията пише Day Light), а другата половина светят с жълтеникава светлина като обикновените крушки с жичка(Warm White).Кой от двата варианта е за предпочитане от гледна точка на щаденето на очите,бялата или жълтата светлина са по полезни?
Другото което е,че половината от тях светят с бяла светлина(на кутията пише Day Light), а другата половина светят с жълтеникава светлина като обикновените крушки с жичка(Warm White).Кой от двата варианта е за предпочитане от гледна точка на щаденето на очите,бялата или жълтата светлина са по полезни?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тези които не ти тормозят очите толкова, са по-добри
По мое мнение тези с бялата светлина далеч не може да се сравняват с "day light" понятието, аз съм наслагал с жълто освен по килери и такива където са някакви за по 1-2лв колкото да видиш каквото ти трябва, в моята стая съм с нажежаеми - най-добре се отразяват на очите ми за момента.

- z3us
- Потребител
И на мене като цяло жълтите са ми по приятни,но мисълта ми беше дали има научно становище коя светлина е по-безвредна за очите?
А някой има ли наблюдения за тази марка vitoone,нашите казаха че крушките имат гаранция 1 година,това нормално ли е,малко ли е,много ли е?
А някой има ли наблюдения за тази марка vitoone,нашите казаха че крушките имат гаранция 1 година,това нормално ли е,малко ли е,много ли е?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
За марката не знам, но за гаранцията почти всички такива крушки имат по една година гаранция.
"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Може и да има обяснение ама аз като стоя 5 минути на тази бялата светлина и очите ми окапват - явно не само цвета, но и яркостта е от значение мисля в лумени се мери.
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
И мен бялата светлина много ме дразни. Предпочитам жълтата 2700К - от енергоспестяващите най-приятна е светлината на Philips, на Osram не толкова, на измислените марки дразни много. За лампа за четене - задължително крушка с нажежаема жичка!
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
- rammzes
- Новак
Преди 3 дена купихме 20w = 100w енергоспестяваща спирална на Midea -свети хубаво-не бяло,и бих казал че свети по-силно от филипсите на същите ватове. Имам 1 филипс в хола-дооста слабо идва и в спалнята 3 по 100
обичам да ми е светло..

Total darkness
- dobringeorgiev
- Новак
Естествено, че светят по-добре. Те са по-ефективни. За марката - не знам, има много видове и повечето са китайски. Въпросът е, че който и да е, по-добре топлобяла светлина да изберете за енергоспестяващите крушки в дома.
Аз лично си взех от тия тука и съм доволен:
http://vikiwat.com/energospestqvashti-l ... ushki.html
Аз лично си взех от тия тука и съм доволен:
http://vikiwat.com/energospestqvashti-l ... ushki.html
- Nirvana
- Старо куче медалист
Philips rulez от Практикер (4лв бройката)! Уникални!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- dobringeorgiev
- Новак
Според мен цените наистина се въртят около 4 лв, даже съм виждал и по 3,90 лв. Но има и други марки, не са само Филипс надеждни.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Има, да - казват се NARVA. Почти никой не ги внася обаче. Преди имахме роднини с магазин за осветителни тела, крушката беше по 9лв бройката защото тогава си бяха доста скъпи по принцип енергоспестяващите, но едната крушка изкара 7 години, другата 8. Крушките бяха made in Germany, досега съм намирал само в магазина на Хр. Ботев и Гео Милев, но са made in China и засега държат, но не знам колко ще им е живота.
Phillips накупих от Багира и от 5 крушки 3 или 4 изгоряха преди да им изтече 2 годишната гаранция, в момента не знам дали има някоя здрава от тях. Хубаво пестят енергия, ама като ще сменям крушки само какъв е смисъла...
Phillips накупих от Багира и от 5 крушки 3 или 4 изгоряха преди да им изтече 2 годишната гаранция, в момента не знам дали има някоя здрава от тях. Хубаво пестят енергия, ама като ще сменям крушки само какъв е смисъла...