Бензин и авто-газ в Стара Загора?
- Realex
- Начинаещ

Re: Бензин и авто-газ в Стара Загора?
Аз зареждам Бензин и Газ само на ЕКО специално това в кв.Железник. Изключително доволен съм винаги ми зареждат едно и също количество (колкото си ми събира бутилката) и си минавам точно километрите. Специално бях изненадан последния път като видях че зареждат не с лукойлска газ, а от ЗАРАгаз 
- muhogon
- Старо куче медалист

Май-май, тая тема е доста несъдържателна, откъм конкретна информация. Колкото хора, два пъти по толкова предпочитания. Ще споделя обаче, едно конкретно наблюдение, от последните няколко месеца, когато навъртях към 11-12 000 км.
Пълня бутилката с газ на 99+, и тръгваме, 4 човека, за София. На 36ти километър на магистралата, правя първата контрола, и допълвам бутилката догоре, на Лукойл. Излиза ми всеки път различно - от 7 до 9 на сто. Следва път в София, немалко, на излизане зареждам пак на Лукойл, не помня на кой километър, нейде преди Пазарджик. Там винаги ми дава "нисък" разход - никога над 7 на сто, а съм имал градско в София, всеки знае, как се кара там! Оттам вече идвам направо тука, и при следващо зареждане, ми дава към 10 на сто!
От всичко това, правя извода, че разхода зависи от две неща - с какво налягане те пълнят, и качеството на газта. На едно и също място, може да ти даде много различен разход, поради тия два фактора.
Преди време, слагах доста редовно от блуфорса на Петрол, колата бая хубаво си вървеше, ама и хубавичко си гълташе, и се отказах от тях. Така че, идеално няма, ходете там, където сте сигурни, че не лъжат с литрите, другото не е толкова важно!
Пълня бутилката с газ на 99+, и тръгваме, 4 човека, за София. На 36ти километър на магистралата, правя първата контрола, и допълвам бутилката догоре, на Лукойл. Излиза ми всеки път различно - от 7 до 9 на сто. Следва път в София, немалко, на излизане зареждам пак на Лукойл, не помня на кой километър, нейде преди Пазарджик. Там винаги ми дава "нисък" разход - никога над 7 на сто, а съм имал градско в София, всеки знае, как се кара там! Оттам вече идвам направо тука, и при следващо зареждане, ми дава към 10 на сто!
От всичко това, правя извода, че разхода зависи от две неща - с какво налягане те пълнят, и качеството на газта. На едно и също място, може да ти даде много различен разход, поради тия два фактора.
Преди време, слагах доста редовно от блуфорса на Петрол, колата бая хубаво си вървеше, ама и хубавичко си гълташе, и се отказах от тях. Така че, идеално няма, ходете там, където сте сигурни, че не лъжат с литрите, другото не е толкова важно!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- realprofesora
- Старо куче медалист

Най-после нещо което някой е разбрал и дано и другите го разберат.muhogon написа:Май-май, тая тема е доста несъдържателна, откъм конкретна информация. Колкото хора, два пъти по ..............................................................
От всичко това, правя извода, че разхода зависи от две неща - с какво налягане те пълнят, и качеството на газта. На едно и също място, може да ти даде много различен разход, поради тия два фактора..............
Popopopopo
- emzo
- Старо куче медалист

Има едно нещо, което не е разбрал - газ се засича само от пълно до празно.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- Princo
- Старо куче медалист

Сипваш 5 лв. и караш докато свърши,отиваш на друга газстанция и пак 5 лв. докато свърши.Тръгнеш ли да проверяваш пълно-пълно няма смисъл.Количеството на газтта се променя в зависимост колко е горещо или хладно наоколо.
Някой да е засичал редовно дизел с добавки от долната зара в кв. Колъо Ганчево ? По принцип си зареждам само на зара до горното ОМВ до БИЛЛА,там имат само обикновен дизел,докато долу имат с добавки,заредих от този с добавките,във вървежа на колата разлика няма,единствено разхода ми се качи.Някой друг с мнение от дизела с добавки от зара ?
Някой да е засичал редовно дизел с добавки от долната зара в кв. Колъо Ганчево ? По принцип си зареждам само на зара до горното ОМВ до БИЛЛА,там имат само обикновен дизел,докато долу имат с добавки,заредих от този с добавките,във вървежа на колата разлика няма,единствено разхода ми се качи.Някой друг с мнение от дизела с добавки от зара ?
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- emzo
- Старо куче медалист

Princo написа:във вървежа на колата разлика няма
диагностика на автомобили
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- Princo
- Старо куче медалист

Някой магаре отгоре.emzo написа:Princo написа:във вървежа на колата разлика нямати кво очакваш ?
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
- muhogon
- Старо куче медалист

Не е точно така. За това засичане, за което съм писал, всичко става в рамките на същия ден, и едва ли температурите ще са с некви драстични амплитуди, та да дават фрапиращи отклонения. Освен това, това засичане съм го правил многократно, и при студ, и при жега, при всякакво време, резултатите са що-годе идентични.Сипваш 5 лв. и караш докато свърши,отиваш на друга газстанция и пак 5 лв. докато свърши.Тръгнеш ли да проверяваш пълно-пълно няма смисъл.Количеството на газтта се променя в зависимост колко е горещо или хладно наоколо.
А дали ще е пълно-пълно, или празно-празно, според мен, няма разлика, все се опира до налягане и качество. А пък и не ми се рискува, на тоя дълъг път, да остана без газ, по никое време, посред пътя!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
- ФЕРАРИСТ
- Начинаещ

- Обратна връзка:
Не знам колко карате извън СТЗГ, но от известно време насам газта и бенза в града са с 10 ст поне по евтини от всеки друг град.....например СФ, Бургас, Варна, Плевен, БЛГР, Пловд и пр.....
- realprofesora
- Старо куче медалист

Стимулират хората да карат повече, но то по тези улици кой е луд да върти излишни километриФЕРАРИСТ написа:Не знам колко карате извън СТЗГ, но от известно време насам газта и бенза в града са с 10 ст поне по евтини от всеки друг град.....например СФ, Бургас, Варна, Плевен, БЛГР, Пловд и пр.....
Сега без майтап, стана 4 пъти зареждам на ОК и колата направо лети и разхода ми падна с 1 литър, само обслужването е много селяшко ,но и с това се свиква...преди да заредя ям чесън.
Popopopopo
- Realex
- Начинаещ

Аз лично от 99+ газ не съм доволен, виж 98-то им е ок на мотора го чувставам мн добре горивото. Иначе на 32л бутилка ми пълнят 34-5 и пак си минавам същите километри (същата работа е на малкия Шел на Славянска).. зареждам на Екото макар и далече да ми е но там винаги ми зареждат 31.5-32.2л и съм предоволен от газта... дори и да има някакво "голямо налягане" с което пълнят мен такива неща не ме интересуват гледам Лева/Километри, а аз много добре си знам стила на шофиране и колко минавам..
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Професоре, как засече, че колата ти гори с 1 литър по малко, много ми е чудно. Аз колкото и нафта да и сипя, тя все гълта и не връща. За улиците ... направо взе да ми писва.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
tarlyo
- Потребител

Зара-газ, 99+ и ОК са с една и съща газ (зареждат се от Зара-газ). Някой пробвал ли е новата Рилаойл? Цена в момента 1.02лв/л, колонката е на 8-9 атм. Заредих 19.22л, минал съм 206км и още не е свършила. Като заредя на Зара-та или 99+, гори 10/100 +- 5км. Маршрута ми е на 90% един и същ. Колата е Рено 19, с турски изпарител. Ще заредя поне 2 пъти още, докато си създам точно мнение, но засега Рилата е добре.
- realprofesora
- Старо куче медалист

Ти да не мислиш, че на несериозни теми ще ти говоря сериозно. Много ясно е, че горивата са урина и ,че улиците са смотани ,но това е положението- фън да става.admin написа:Професоре, как засече, че колата ти гори с 1 литър по малко, много ми е чудно. Аз колкото и нафта да и сипя, тя все гълта и не връща. За улиците ... направо взе да ми писва.
Ако искате може да си направим някой ден един излет-разходка с експериментална цел и ще заредим от някоя бензиностанция и после ще видим кой колко е изхарчил с колата си . Метода на засичане - кой както иска(пълно-пълно или празно празно).
Popopopopo
- muhogon
- Старо куче медалист

Къде е таз Рилаойл, за пръв път я чувам? А газта, в крайна сметка, идва всичката от едно място, само за Ромпетрола не знам, дали не е от Румъния.tarlyo написа:Зара-газ, 99+ и ОК са с една и съща газ (зареждат се от Зара-газ). Някой пробвал ли е новата Рилаойл? Цена в момента 1.02лв/л, колонката е на 8-9 атм. Заредих 19.22л, минал съм 206км и още не е свършила. Като заредя на Зара-та или 99+, гори 10/100 +- 5км. Маршрута ми е на 90% един и същ. Колата е Рено 19, с турски изпарител. Ще заредя поне 2 пъти още, докато си създам точно мнение, но засега Рилата е добре.