Лични караници между muhogon и System_error - вход свободен

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Референдумът в Крим - новото старо начало?!

Мнение от abc »

muhogon написа:
System_error написа:http://m.offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D ... 70558.html

Каква мръсна антируска пропаганда :) :D Как се свалят малайзийски самолети от некомпетентни украинци...
Само дотам ли стигат "аргументите", че имало руснаци в Украйна? Ами има, що да няма, що има частни американски компании, пращащи наемници срещу бунтовниците? Или за едните може, за другите е табу? И още нещо - да, точно некомпетентни хора са свалили самолета, кадровите руски екипи няма да допуснат такава тъпа грешка!
Като видя само епитите "хунта" и "превратаджии", ми става ясно за достоверността на текста. :grin2:

Единият е полурускак, другият му плащат от Позитано, а къде остана мнението на истинския Българин, открай време привърженик на истината, честнотта и родолюбието, а не онзи, закърмен с лъжата, прогандатата и манипулацията?
А какви са, честни и достопочтени люде ли? Вземи виж някои други медии, за да видиш, как вече има бунтове срещу тях и в западна Украйна, техния бастион! Може би, ще кажеш - лъжи и манипулации, е да, ама не, хората не искат да пращат синовете си да мрат за самозванците от Киев! И познай, кои мобилизират, обикновените хора, не и големите клечки!

Не знам кой визираш като полурусКак, каквото и да значи това, но явно "платения" от Позитано би трябвало, да е моя милост! Е, благодаря за гласуваното високо доверие от твоя страна, поласкан съм, но мъъъничко ще те разочаровам, със следните фактчета -

Първо, Позитано отдавна не е проруска креатура, всички процеси и политики там се диктуват от любимият ти Вашингтон. В противен случай, Станишев никога не би и могъл и да мине покрай Министерски съвет, пък камо ли 4 години да бъде и министър-председател! Публична тайна е, че кандидатите за този пост, се знаят доста по-предварително, и минават за одобрение първо през юес амбасадата, след това и през Брюксел! Смяташ ли, че американци, или еврогейове, ще тръгнат да плащат на такива като мен? :haha: Щото, така излиза, според тебе!

Второ, по-скоро ще е вярно, че се плаща на такива като теб, да прокарват официалната, прогьобелсова, пардон - прозападна пропаганда! Публична тайна е, колко медии получиха европейски субсидии, познай за какво? Тъй че, покрай тия субсидии, нищо чудно, да си намазал и ти, едва ли е останало незабелязано усърдието ти, с което копи-пействаш американо-еврогейските бози! Да, понякога доста се оливаш, навлизайки в сферата на фантастичните съчинения, но какво пък, дерзай, господарите ти ще те възнаградят подобаващо, на тях са им по сърце подмазвачите!
Мали колко детайлно си запознат отвътре с процесите на Позитано.
И що си толкова настроен против Станишев, завиждаш ли му нещо?
Кандидатирай се и ти за председател на БСП и го измести от поста, ама се съмнявам и за апаратчик да имаш качества. :grin2:

Нещата, които пиша, са резултат от трупани години наред системни знания по исторически, икономически и, като цяло, обществени въпроси.
Така, че съм стигнал отдавна на ниво качествен анализ.

Ти си този, който копи-пейства от разни пропагандни сайтчета, и повтарящ безсмислени лозунги. Но анализ почти отсъства. Нищо странно - не ти плащат да мислиш, а да спамиш на килограм.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Ето малко, за размисъл! Дали някога, наш управник ще го каже?

https://www.youtube.com/watch?v=_P-R6KZXrDM
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Как ви се струва, оправдан ли е геноцида в Украйна? Вече бомбардират собственото си население:
http://dnes.dir.bg/news/ukrina-%D0%94on ... 68086?nt=4
Ударите са били нанесени от самолети на украинските военновъздушни сили по квартала "Калинински" на града, съобщи АФП, цитирана от БТА.
На една от улиците в резултат на обстрела се е образувал кратер с диаметър 4 метра и дълбочина 1,5 метра.
Същевременно украинската артилерия продължава обстрела по града. Тази нощ удари са нанесени по кварталите "Петровски" и "Кировски" и са загинали трима жители.
Забележете загиналите са жители, не терористи, сепаратисти или както там ги наричат за по-лесно. Ако сепаратистите са една шепа хора както някои западни лидери твърдят, защо не ги премахнат със операция на спецчасти, а бомбардират цели квартали с украинско население?
В Луганск, блокирани от бойните действия, остават около 250 хиляди души, които нямат средства да напуснат района, съобщава УНИАН.

Градът е на ръба на хуманитарната криза, алармират от градския съвет. Няма вода и електричество в много квартали, прекъснати са мобилните връзки и интернета. Хранителните продукти намаляват в малкото останали отворени магазини, но най-остър е проблемът с недостига на медикаменти.

Разрушени са и четири болници и три поликлиники.
Защо разрушават болници и поликлиники? Това е дори по-лошо от геноцид. Обричат стотици хиляди хора на глад, болести и мизерия, а вие се радвате на справедливия запад? Критикуваха Янукович, че използвал военна сила срещу собствения си народ, а сега бомбардират цели градове, разрушават болници, хиляди хора загиват и тънат в мизерия, а никой не обелва и дума дали това е правилно?
Защо не излезе сега Обама и не каже "да, трябва това да се случва и да, трябва да се бомбардират градове със стотици хиляди граждани, защото са про-руски настроени" ?
По същата логика тогава да пуснат бомбите и над България, защото гласуваме за БСП и ДПС?
Опасност от пряка руска военна намеса в Украйна

Полският премиер Доналд Туск предупреди, че опасността от пряка руска военна намеса в Украйна е нараснала през последните два дни, съобщи Ройтерс.
При всичко което се случва, те не се притесняват за живота на хората, а се "притесняват", че Русия ще се намеси? Та нали това е целта на целия този кървав парад?
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Тя Русия е намесена от самото начало, но в крайна сметка победата ще е за Украйна, особено с такива съюзници зад гърба й.

Както навремето слабият Съветски съюз успя в крайна сметка да надделее над Германия, благодарение на едната сюрия му съюзници, така и привидно слабата Украйна в крайна сметка ще наддлее, имайки зад гърба си Полша, САЩ и НАТО.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Глупости. Над кого точно ще надделее "Украйна" ? Над собственото си население? Такива бомбардировки се правят срещу вражески страни, не срещу една група хора, които ако бяха наемници дошли от някъде другаде, досега отдавна щяха да са избити от местните или спецчастите на армията.
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

При всички случай е по-добре да няма цивилни жертви, но какво да направят украинците, като про-руските сепаратисти нарочно се крият из гъстонаселените квартали на градовете? И те го правят напълно умишлено, за да се увеличат неизбежните странични жертви и така да се скандализира световната общественост.

А и да припомним как действаха самите руски спецчасти при терористичните нападения в Беслан и московския театър, когато, за да избият 10-на терористи, убиха по 300 цивилни хора.
При всички случаи балансът терористи/невинни жертви в Украйна е далеч по-добър.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако бяха малка група терористи които се крият сред местните, самите местни досега отдавна щяха сами да са ги избили(освен ако не ги подкрепят).
И украинците като не могат нищо да направят, бомбардират целите градове - това как точно помага, че не разбрах? Да стреляш по болници и поликлиники си е направо върха на безсилието и глупостта, а запада умишлено си затваря очите. Освен цивилни жертви, друго не виждам да са постигнали. Ще сринат целите градове заедно с населението в тях и после какво? Жертвите до момента са стотици хиляди, като жертви не означава само смъртни случаи, а всички хора, които са останали без храна, вода, електричество, медицинска помощ и дори без домове.
Дори и всичко да беше точно както казваш ти, не може заради две бълхи да си запалиш цялата черга и всички да ти ръкопляскат, защото видиш ли, в името на демокрацията е. Просто не е това начина.
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Не можеш механично да превеждаш casualties на жертви, защото в българския език под жертви се разбират умрели.
Както и броят на пътно-транспортните произшествия не е равен на броя на загиналите от катастрофи, така и броят на произшествията или загубите в източна Украйна не е равен на броя на жертвите.

Далеч не са бомбардирани целите градове, а определени сгради/улици.
Една масирана самолетна бомбардировка с няколко стотин самолета (като тези над германските градове или над София) причинява стотици разрушени сгради и хиляди повредени сгради.
В Донецк и Луганск вероятно не са повредени повече от 10-20 сгради.

Ако не са тези военни действия, алтернативата за Украйна е лабава федерация и вечно вето от автономните райони на опитите да се влиза в Европейския съюз, а на Украйна и е писнало да е бедна и се нуждае от свежите европари и модернизация, за да покаже потенциала си на голяма страна.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

жертва
Съществително нарицателно име, женски род, тип 41
2. Нещо, което е прострадало при някакви обстоятелства. „Жертва на пожар.“
Не съм превеждал нищо, използвал съм думата в този и смисъл, при това съм го уточнил.

Бомбардировките от въздуха тепърва започват, до момента са разрушени много повече от 10-20 сгради, но при все, че има болници и поликлиники, дори това е повече от достатъчно. Ако умишлено са ги поразили, това е меко казано недопустимо, но и по погрешка също не е никакво оправдание. От обявената информация се разбира, че се бомбардират квартали, а не само улици или сгради.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Саше, стига преувеличава и драматизира ненужно. Ако от някои блокове са стреляли по армията, естествено че ще отвърнат на огъня. Що се правиш на ощипан не мога да те разбера.

Путин защо изтрепа сумалък невинни в Чечня? Сам той отговаря на този въпрос и съм 100% убеден, че знаеш за коя конференция говоря, както и за конкрерния му отговор! !!

Все пак да ти опресня паметта. Путин казва, че ако не е проявил решимост в конфликта с Чечня, е рискувал федерацията да се превърне във втора Югославия. Е, украинците не бяха брутални колкото него и за съжаление, тази опасност им се случи ТОЧНО с Путиновата подкрепа за сепаратистите!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Пак минавате на аргументи "а вие защо биете негрите". Умишлено няма да отговарям за Чечня за да не се изместваме пак от темата, ще кажа само "Ирак, Афганистан, Либия, Сирия".

От началото на така наречената антитерористична операция до средата на миналия месец са загинали над 1100 души, ранени са над 3500, сега вече самолети пускат бомби над градовете, а вие ми говорите, че аз преувеличавам? Извинете, но на кой свят живеете? Нали уж запада беше за мир, права, равенство, свобода, а сега се започват масирани военни действия, които как точно ще решат проблема? Още не съм чул отговора, но предполагам идеята е да се унищожи където каквото има в района, така мирните хора да се разбягат и да останат само сепаратисти и хора които просто няма къде другаде да идат, които ще са "необходими жертви". Точно по демократично.

Не знам защо още вярвате на глупости, но Путин ако искаше, можеше официално и легално да подкрепи сепаратистите като се позове на Женевска конвенция, но той отдавна взе каквото искаше. В момента запада в безсилието си разреши на Украйна да пуска бомби върху градове пълни с мирно население и това е факт. Ако за вас е оправдано зло, аз мисля че няма какво повече да кажа.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Продължаваш да се държиш като ощипан. Много добре разбра какво казвам. Изобщо не ми излизай с моя лаф за негрите, защото тук обяснявам защо са стреляли по блоковете. Останалото за путин не беше пренасочване на темата, а аргумент за бомбардировките. А дали глупостите ги говоря аз или ти... ще мине време, ще стане ясно.

С изброяване на онея държави май ти минаваш на аргумента за негрите...
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Божеййй, доживях да се натъкна на един самозванец, имащ се за "качествен" гений! И как стигна до този извод бре, гъдулко? Звездите ли ти го казаха? Досрамя те, че каза нищо истинско, и почна да подхвърляш това, което казах за тебе! Ами, като си добил такова "качество", измисли нещо оригинално, то се вижда, кой копира и плагиатства, смешник!

Украйна щяла да спечели, щото имала отзаде си Полша, голям виц каза! Тая Полша ли, дето германците я прегазиха за нула време? И какво ще спечели Украйна, тя вече загуби почти всичко, благодарение на еврогейовете и кенийския примат. Дори и да си върне военния контрол над изтока, да не мислиш, че всичко ще свърши дотам? Или пък, ще трябва да изселят няколко милиона рускоезични, това ли препоръчваш? Може би, сам ще се включиш в тази акция? И за да разбереш, какви отрепки се сражават за хунтата, с благословията на Обонго, чети тук -

http://www.dnes.bg/redakcia/2014/08/06/ ... iia.234801

Истината за войната в Украйна ще се окаже много разноцветна и неочаквана. И за глупака е ясно, само не и на някои индивиди тука, че ако Русия наистина поддържаше опълченците, досега да са влезли в Киев. Поддръжка има, но тя е по-скоро по частни канали, и неофициално. Русия и Украйна са две страни с идентична, олигархична система, същата система, каквато е и на запад. Ако има спор между тях, той в никакъв случай не е идеологически, защото в случая идеология няма. САЩ организират преврат, с цел завземане на ресурси, пазари и територии, Русия се противопоставя по същите причини. САЩ използват и подкрепят шайката бандеровци, по една причина - те са единствените, готови да се бият срещу собствения си народ. Освен тях, САЩ са благословили и присъствието на ислямисти-главорези, срещу които, уж воюва?! Странен двоен стандарт - от една страна, ги обявява за терористи, а от друга, им плаща, за да се бият, където трябва, разбирай - за американските интереси! Както беше в Сирия! Както беше и в другите страни от т.н. "арабска пролет"!
Интересно е обаче, защо Русия не оказва пълноценна поддръжка на опълченците, като противовес на американската за хунтата? Дори, пак се заговори за миротворческа операция на руската армия в Украйна. Но не и за някакъв осезаем превес на опълченците? Ами просто е - още при обявяването на ДНР и ЛНР, имаше точки в икономическата програма, за национализация, и преследване на престъпната приватизация, за социална справедливост, и т.н.! И не само това! При един пълен, или даже и частичен успех, какво би гарантирало, че подобни искания няма да се появят и в самата Русия? Което би застрашило сегашния и олигархичен модел на капитализъм. Едва ли руската върхушка би си позволила този лукс! Затова и войната сега, се води от украинската олигархия, поддържана от запада, и опълченците, от друга. Главният инструмент са бандеровците и чужди наемници, които, бързо ще бъдат захвърлени, след като се постигне желания резултат! Ако се постигне резултат, много се съмнявам!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

System_error написа:Продължаваш да се държиш като ощипан. Много добре разбра какво казвам. Изобщо не ми излизай с моя лаф за негрите, защото тук обяснявам защо са стреляли по блоковете. Останалото за путин не беше пренасочване на темата, а аргумент за бомбардировките. А дали глупостите ги говоря аз или ти... ще мине време, ще стане ясно.

С изброяване на онея държави май ти минаваш на аргумента за негрите...
Отново си прав, мамка му! Какво се правим на ощипани само!?! И за негрите си прав! Не знам как точно това което Путин бил направил в Чечня оправдава това, което сега се прави в Украйна, но сигурно има причина. Ако и хората там я знаеха, нямаше да се жалват толкова пред малкото медии, които са на място и се опитват да отразяват нещо. Я да пускат по-бързо бомбите, такова готино етническо прочистване са си заформили, а ние тука само се жалваме. Накрая руските танкове само ще минат да заравнят каквото е останало и всички ще заживеят в мир и разбирателство отново, пък ще си имат и демокрация на всичкото отгоре.
Спират издирването на останки от Боинг 777 край Донецк
Холандия спира издирването на останки от жертви на катастрофата на малайзийския Боинг в Украйна, защото е твърде опасно да се продължава.
А тези пък какво се правят на ощипани!?! Най-много да им пуснат някоя друга демократична бомба на главата, но поне ще си отидат за каузата, нали така? Грешката им беше, че отседнаха точно в Донецк, а армията реши да започне боеве точно в деня когато започна разследването - ей така, за профилактика.

Глупости, глупости и само глупости си пишем в тази тема. От 10 изречения, винаги който отговаря се хваща за две думи от целия пост, или пък отговора е "да, ама Путин..." и после защо съм излизал с лафа за негрите, че и аз съм се измъквал с това даже :haha: Просто е смешно как само една от войните на САЩ е дала повече детски жертви отколкото всички съвременни войни на Русия взети заедно, а вие продължавате него да ми давате за пример :blinkblink: Като на всеки пост едни и същи отговори чета, какъв е смисъла изобщо? Едно стана ясно - каквото и да става, щом запада го прави - няма проблем. Обаче Путин ли го прави, то той е зъл диктатор, враг на демокрацията.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Точно обратното. В известен смисъл ми хареса горния пост на мухолапя (без да броим личностните му нападки, но това е нормално за човек, който е неуравновесен и не може да формулира достатъчно ясно тезата си без да обиди някой. Виж спора между мен теб и @abc е на доста по-високо ниво). Две олигархични системи си мерят... влиянието и за това винаги намесваме и Путин. И едните са маскари и другите. Ама ти виждаш само едната страна и сълзливо я защитаваш, а забравяш греховете на другите. Затова ти напомнянм постоянно за тях.
Историята оостоянно се повтаря, като едните и другите само сменят местата си и повтарят взаимно грешките си. Голяма разлика в целите няма, но едните поне го правят по-ясно и показно, докато при другите е по-често подмолно и лицемерно, ама и строя им е същия.
Публикувай отговор