GeRgY написа:sawo написа:GeRgY написа:Чудя се и се мая........ как МС ще взема информация от своите потребители?!?... На мен какво може да ми вземе? Акаунта в Дота/Лига/Уаркрафт? +това съм съгласен за пиратството и това е в тяхна полза.
Не мога да си представя как дадена компания с тяхна операционна система ще остане "анонимна". Звучи ми като ИЛЮМИНАТИ!
Абсурд е МС да събират каквато и да е информация за потребителя (говоря за строго лична такава) без значение!!! Знаем за така наречената защита на личните данни нали?
Видях един пост за чичо Гугъл и съм твърдо зад това

Няма какво да се чудиш и маеш, просто прочети писаното назад

Въпроса е принципен, а не само какво точно ТИ имаш на компютъра си като лични данни.
edit:
Ето вече са лепнали и старите версии на windows -
http://www.webcafe.bg/id_879618009
Nice one

but i dont give a ....

Като не даваш, защо си правиш труда да пишеш ?
------
Вече новите шпионски добавки в windows започват да добиват смисъл в един по-широк контекст -
http://technews.bg/article-84382.html#.VfUsqJew5aQ
Изглежда САЩ се готвят да прокарат нов закон чрез FCC, с който никой в САЩ няма да има право да смени операционната система, с която е дошъл лаптопа, таблета или телефона.
Това значи, че ако лаптопа дойде с windows 10 както идват всички лаптопи от известно време, няма да може да инсталирате никоя друга ОС - нито по-стара версия на windows, нито линукс, нито нищо. Звучи невероятно, но това вече е имплементирано и с няколко ъпдейта може да влезе в ход. Чудите се как ? - чрез новия firmware, който заменя BIOS - UEFI. В него има една опция secure boot. Когато windows се активира, серийния номер се записва във UEFI. От там нататък той проверява всеки път серийния номер на windows спрямо записаното и ако не отговаря - просто не ви позволява да стартирате зареждането на ОС. Ако стартирате друга ОС, серийния номер отново няма да отговаря и се сещате какъв ще е резултата.
В момента тази опция може да се деактивира, но много лесно опцията може да се премахне, а тогава в комбинация с TPM и някои други инструменти на практика ще е невъзможно в САЩ да се промени ОС, с която идва лаптопа.
Това засега се предвижда само в САЩ и доста от методите за следене могат да бъдат изключени, но отново въпроса е принципен - сега повечето неща могат да бъдат заобиколени, но какво ще е положението след 5, 10 години ?