Новите велоалеи и кой има право да ги ползва

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Новите велоалеи и кой има право да ги ползва

Мнение от Nirvana »

EXO написа:Аз знак за смесена велоалея не съм видял, къде го има тук ? Иначе велоалеята си е за велосипедите. Да, на количките може да не им е удобно по тротоар ама това е реда. И ако ходите или бутате количка по велоалеите ще ви подвикват, и трябва да го правят за да се научат хората всеки да си се движи по отреденото за него място. Както аз днес подвикнах на колоездач по пешеходната да си се качи на велоалеята не да фучи през пешеходците, след като са му направили такава специално. Съответно ако се кача на колело и някой ми е на алеята да си ходи като на манифестация, с количка или без също ще му направя забележка.
Ама чакай малко, кой каза, че примерно като минавам с количката през велоалеята запушвам и преча на преминаващите? А кой каза, че това е скоростна велоалея и трябва да се кара бързо по нея? На кого точно преча при условие, че алеята е достатъчно широка, за да се разминат 2 колела? През 20 секунди сигурно се обръщам да гледам дали няма прииждащи колела и карам плътно в дясно. Вчера като излизахме, освен нас имаше и други хора с колички, които минаваха по велоалеята и ги разбирам. Вие, като сте много хитри, скоро да сте бутали количка по алеята към езерото край Лидл-а? Освен, че е заринато с лайна, счупени клони и стъкла, има и безброй дупки, подскоци и т.н.
Не обвинявайте, защото гарантирам, че бихте направили същото!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

Според ЗЗП бутащия количка е пешеходец и няма право да върви по велоалеята.Ако случайно стане произшествие правото е на страната на велосипедиста.Ако няма велоалея надали ще тръгнеш с количката по шосето защото е по-равно и по-удобно.Гледаме на нас как ние е удобно , а не какво е правилно.Всеки сам решава за себе си ,но е добре да се знаят и правилата.
Стара Загора
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

stivans написа:Според ЗЗП бутащия количка е пешеходец и няма право да върви по велоалеята.Ако случайно стане произшествие правото е на страната на велосипедиста.Ако няма велоалея надали ще тръгнеш с количката по шосето защото е по-равно и по-удобно.Гледаме на нас как ние е удобно , а не какво е правилно.Всеки сам решава за себе си ,но е добре да се знаят и правилата.
Напълно съгласен!

Като имаш възражения, оплачи се в общината или организирай протест!
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

nike718 написа:
stivans написа:Според ЗЗП бутащия количка е пешеходец и няма право да върви по велоалеята.Ако случайно стане произшествие правото е на страната на велосипедиста.Ако няма велоалея надали ще тръгнеш с количката по шосето защото е по-равно и по-удобно.Гледаме на нас как ние е удобно , а не какво е правилно.Всеки сам решава за себе си ,но е добре да се знаят и правилата.
Напълно съгласен!

Като имаш възражения, оплачи се в общината или организирай протест!
Защо трябва да се оплакваме или организираме протести???....след като гледаме да ни е удобно и всеки решава за себе си.Стара Загора е един от градовете в който пешеходците се движат по пътното платно,а автомобилите са по тротоарите.
Освен че сме малък ,но особено прост народ Радой Ралин го е казал в прав текст :
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
Хем е*ливи, хем крадливи,
но най-вече завистливи.

Ако беше жив щеше да има и продължение :)
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
petia11

Мнение от petia11 »

Аз съм на мнение, че по велоалеите може да минават и майки с колички, въпреки че е малко опасно, защото не се знае кой с каква скорост кара и може да стане инцидент.
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

petia11 написа:Аз съм на мнение, че по велоалеите може да минават и майки с колички, въпреки че е малко опасно, защото не се знае кой с каква скорост кара и може да стане инцидент.
Сама си стугнала до извода,че не може!!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Ако не е от смесен тип пешеходци, деца, майки прочие нямат място на алеята за велосипедисти както и при наличието на такава алея, велосипедистите нямат място извън нея.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

admin написа:Ако не е от смесен тип пешеходци, деца, майки прочие нямат място на алеята за велосипедисти както и при наличието на такава алея, велосипедистите нямат място извън нея.
Смесен тип.....ако е от смесен тип нямаше да се казва велоалея.В България , тротоарите ,пътно платно,градинки и каквото Ви дойде на ум е от СМЕСЕН ТИП :).Ето petia11 на мнение, че по велоалеите може да минават и майки с колички, въпреки че е малко опасно:)Ако стане инцидент на велоалея,тротоар или пътното платно на хора с такива мнения оревават орталъка и търсят вина в община,държава,парламент,но никога в себе си.
:cheers:
Изображение
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да, от смесен тип е понятието когато се намираш в градинката, но в случая се има в предвид когато до теб има велоалеята (онази червената, сещаш се).
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

admin написа:Да, от смесен тип е понятието когато се намираш в градинката, но в случая се има в предвид когато до теб има велоалеята (онази червената, сещаш се).
Кой,определя какъв тип да е велоалеята?Тези в града от кой тип са?Ако се движа с кола и до мен има велоалея (онази червената :)) отново това ли се има предвид че е смесен тип?
Според мен всеки си тълкува понятия,наредби и закони както му отърва на него.Попитайте някой какво трябва да е разстоянието между автомобил паркирал на тротоара (в Ст.Загора такова паркиране е забранено даже) и сграда,ограда,градинка ....всеки ще ти каже различно....и е убеден в това:)
Аз се втрещих вчера когато началника на кат обяви,че всеки месец хващат по 600 човека без книжка 8O .
За съжаление това сме ние.
Изображение
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

Навсякъде по трасето на велоалеите има сложени знаци, когато е и за пешеходци има човече на знака!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Така...малоумните велоалеи, които толкова много прокламирате и пазите от хора с колички не знам кой ги е мъдрил, но ако тръгнете по центъра ще осъзнате, че все още, велосипедистите карат където им падне и не спазват алеята си, карат на слалом. Аз трябва ли да съм бесен от факта или да преглътна?
Ако направите преход от Mall Galleria в посока Аязмото, също така ще осъзнаете, че освен велоалея друга няма! Това значи ли, че по алеята минават само хора с колелета? На 3 различни пресечки по тази дирекция, велоалеята се променя от тип само за колелета в смесен тип и след това пак във велоалея. Това, че е малоумно направено, не е мой проблем!
Велоалеята към езерото засега е здрава и лично ще карам по нея, разбира се с 100% внимание към опасности. Ако имате мераци да стъпвате в кучешки ла*на, счупени стъкла и клони, хвърлени боклуци и т.н., карайте тогава по старата алея.
По-добре насочете негативното си отношение към "съвестните" граждани, които си изсир*т мастиите къде им падне или си мятат боклуците по земята, а не към родители с колички!

Междувременно, велоалеите са започнали да се разрушават благодарение на професионализма на полагащата я арменска фирма, така че съвсем скоро ще вървим по старите пътеки!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

Nirvana никой не прокламира да се пазят от хора с колички велоалеите.Всичко в този град е наопаки....държавата ни е наопаки.Преди малко майка с количка цепи по средата на улицата ....тротоара празен и с цялата си наглост пита"Ко преча ли?"Велосипедистите карат кой където му скимне...да не говорим,че изобщо не спират на светофарите,автомобилите паркират по тротоарите и се движат по тях,пешеходците се движат пък по платното и го пресичат кой-както намери за добре,коли карат в насрещното,не се спазват нито закони нито наредби.Говориш за кучетата...то забележи "хората "къде се облекчават.Тъпа нация сме..и това е.Няма какво да се оправдаваме и търсим вината другаде.....ние сами сме си виновни и заслужаваме живота който водим....Това е лично мнение!
Изображение
petia11

Мнение от petia11 »

Веско , прав си. По-добре да не количките да стоят далеч от велоалеите, за да не стават инциденти.
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

petia11 написа:Веско , прав си. По-добре да не количките да стоят далеч от велоалеите, за да не стават инциденти.
Как да стане тази работа ....никой не спазва знаци ,наредби закони....как да стане това petia11
Аз не разбирам колко човека трябва да пострадат за да се осъзнаем .Ако някой блъсне дет.количка на велоалея не е инцидент(злополука.),а произшествие което е наказуемо.
Изображение
Публикувай отговор