Проблеем със sleep (Stend By)

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Публикувай отговор
Аватар
ivanov
Потребител
Потребител

Проблеем със sleep (Stend By)

Мнение от ivanov »

Днес забелязах странен бъг в Windows-a. Когато натисна бутона Sleep на клавиатурата или избера от старт менюто Stand By се появява син екран със съобщение за грешка в стил Win98. Най отгоре пише, ако виждам този екран за първи път да рестартирам компютъра и да опитам отново. Ако не се оправи да проверя наличната памет и свободно място на HDD. Също така да съм си прегледал хардуера и NetBios. Най-отдолу на синия екран се повявва някакъв брояч и надпис "Dumping phisical memory". След няколко секунди следва рестарт.
Отхвърлям категорично липсата на свободна памет да е причината - RAM-a ми е 512МВ, в C имам свободни към 4GB. Не би трябвало да ми липсва нито RAM, нито виртуална памет.
Проверих в device manager за неработещи или неразпознати устройства - няма такива.
Не съм правил никакви промени в настройките на BIOS-а.
Проблема е с Win XP SP2 (интегриран).
С 98, XP, XP SP1 и XP SP1 + oтделно инсталиран SP2 проблеми не е имало.
Изключих функцията Hibernate (беше пусната по default) и пак опитах. Същия резултат.
Очаквам съвети!
На тъп въпрос - тъп отговор с тъп предмет.
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Бъгнал се е нещо бозича с този SP2.
Пробвай да смениш драйверите на звука, видеото и чипсета.
Но е по-вероятно да си попаднал на кофти версия на Windows.
Ако искаш мога да ти драсна оригиналния SP2 - изпратен ми от Microsoft на техен диск 470 Мб.
Аватар
ivanov
Потребител
Потребител

Мнение от ivanov »

И аз съм си го поръчал този SP2. Имам го изтеглен от microsoft.com също. Но проблема го има единствено и само със интегрираната версия (билд 2600І
На тъп въпрос - тъп отговор с тъп предмет.
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Ми тогава я махкай тая версия....
Аз имам една, която не може да се качва на SATA хардове. Имам и една на която не могат да се пуснат повечето игри. Нормално е да има разлики в билдовете.
Аватар
ivanov
Потребител
Потребител

Мнение от ivanov »

Johny, а това аrp1394.sys дето ми го изписва какво може да е?
BTW, тоя билд на XP-то е леко странен. Aко искаш вярвай идва с вграден DirectX 9.0c 8O (правиш чиста инсталация, пишеш в run-a dxidiag и го отваря :wink: )
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Mи лекичко ми напомня на драйвер за Fire Ware 1394.
Аватар
Com_Keen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Com_Keen »

Проблемa е познaт. Нaй често е зaрaди конфликт нa дрaйвери. Пробвaй дa мaхнеш и дa сложиш дрaйверите нa видеото, чипсетa и нaй вече нa aудиото. Нaй добре ги смени с рaзличнa версия (може и по-стaрa) добре е дa препишеш всичко, което пише нa синия екрaн и дa го пуснеш тук. Мисля че ще се нaмери решение. Тук още инфо зa Blue Screen Of Death
Публикувай отговор