Днес забелязах странен бъг в Windows-a. Когато натисна бутона Sleep на клавиатурата или избера от старт менюто Stand By се появява син екран със съобщение за грешка в стил Win98. Най отгоре пише, ако виждам този екран за първи път да рестартирам компютъра и да опитам отново. Ако не се оправи да проверя наличната памет и свободно място на HDD. Също така да съм си прегледал хардуера и NetBios. Най-отдолу на синия екран се повявва някакъв брояч и надпис "Dumping phisical memory". След няколко секунди следва рестарт.
Отхвърлям категорично липсата на свободна памет да е причината - RAM-a ми е 512МВ, в C имам свободни към 4GB. Не би трябвало да ми липсва нито RAM, нито виртуална памет.
Проверих в device manager за неработещи или неразпознати устройства - няма такива.
Не съм правил никакви промени в настройките на BIOS-а.
Проблема е с Win XP SP2 (интегриран).
С 98, XP, XP SP1 и XP SP1 + oтделно инсталиран SP2 проблеми не е имало.
Изключих функцията Hibernate (беше пусната по default) и пак опитах. Същия резултат.
Очаквам съвети!
Проблеем със sleep (Stend By)
- ivanov
- Потребител
Проблеем със sleep (Stend By)
На тъп въпрос - тъп отговор с тъп предмет.
- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- ivanov
- Потребител
- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- ivanov
- Потребител
- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- Com_Keen
- Потребител
- Обратна връзка:
Проблемa е познaт. Нaй често е зaрaди конфликт нa дрaйвери. Пробвaй дa мaхнеш и дa сложиш дрaйверите нa видеото, чипсетa и нaй вече нa aудиото. Нaй добре ги смени с рaзличнa версия (може и по-стaрa) добре е дa препишеш всичко, което пише нa синия екрaн и дa го пуснеш тук. Мисля че ще се нaмери решение. Тук още инфо зa Blue Screen Of Death