За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето.nasenceto написа:Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план
Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...
- ronaldo7
- Потребител

Re: Бензин или Дизел ? Вечната дилема ...
- Nakito
- Потребител

С немска нафта разликата с бензинова кола е минимална на АутоБана 
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
- nefelen
- Модератор

- Обратна връзка:
Дизела определено е ако ще караш много и не си търсач на силните усещания.
Удоволствие от карането с дизел не може да изпиташ, колкото и нов да е с турбина и т.н. То трака, мрака, трещи, чудо
Дизела трябва да си го държиш на обороти, за да се наема по лесно. И винаги идва един момент в който си на 4та 4100 оборота сменяш на 5та и нищо не става
Карал съм стар(доста време) и нов(по-малко) дизели, на баща ми и сестра ми колите им са на бензин и газ съответно и тях доста съм ги карал и имам впечатление от различните горива. Дори на газ разликата е огромна, много по-голяма пъргавост, динамика и усещане за ускорение
а и много повече обороти имат
п.с. Карал съм дори дизел на използвано олио

Удоволствие от карането с дизел не може да изпиташ, колкото и нов да е с турбина и т.н. То трака, мрака, трещи, чудо
Дизела трябва да си го държиш на обороти, за да се наема по лесно. И винаги идва един момент в който си на 4та 4100 оборота сменяш на 5та и нищо не става
Карал съм стар(доста време) и нов(по-малко) дизели, на баща ми и сестра ми колите им са на бензин и газ съответно и тях доста съм ги карал и имам впечатление от различните горива. Дори на газ разликата е огромна, много по-голяма пъргавост, динамика и усещане за ускорение
п.с. Карал съм дори дизел на използвано олио
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
- emzo
- Старо куче медалист

Идва ми наум следното:nefelen написа:Дизела трябва да си го държиш на обороти, за да се наема по лесно. И винаги идва един момент в който си на 4та 4100 оборота сменяш на 5та и нищо не става![]()
Някакъв дизел, караш на 5та с 2000рпм примерно 120км/ч
Караш и някакъв бензин на 5та с 120км/ч на колко 3000 ... 3500рпм ?
Трябва да изпревариш ТИР (ех тези тирове) и какво се получава:
- печката има средно 200-250Нм от 1500-2000рпм (зависи от използваната турбина)
- бензинката има средно 140-180Нм на колко ? 4000-4500рпм
Говорим за коли до 100-120к.с.
Та питанката е кой ще има по-добро доускорение нужно за изпреварването на ТИР-а
Печката няма да сваля предавка, просто ще натисне газта до долу и въртящия момент ще ти каже думата.
Бензинката я виждам с междинна газ и на 3та с 6000рпм и пак няма да доускори като турбалан дизелан
п.с. Говорим за коли до 100-120к.с.
п.с.с. знам как върви един читав C20XE
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
niggaz_nature
- Старо куче медалист

Е за това може ти да си мислиш така . Ай да имам някаква причина да стигна за 2 часа защо да не . Рядко бързам за някъде !!! , но има моменти когато мога да карам посредатаronaldo7 написа:За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето.nasenceto написа:Щото не си пробвал изпреварване с метанова кола - няма начин. Веднъж карах на приятел колата и през целия Хаимбоаз се бях залепил за един тир и ... яваш яваш... не успях да наема да го мина. После му сънувах задницата. Няма такава мъка. Друго си е бензина - пъргав и мъркав. Дизела може да му е голям въртящия момент, ама бавно развърта обороти. За града перфекно за мен е бензиновата кола. Пък и аз си падам малко ръчкатор - газ/спирачка. Извънградско е същото. Преди две седмици в трафика от Китен до СЗ го взех за два часа, без да карам с повече от 10-20 над ограничението, обаче изпреварвах наред. Дъртия пежлак само му чукаш педала и се изстрелва. Двигателя може да е на 220k km, обаче е самолет. Ако го бях карал с нягое газово, до сега 10 пъти да беше се сдухал.sawo написа:Основна променлива в безопасността при изпреварване според мен е шофьора - от там нататък всичко останало е на заден план
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
МОИТЕ ОБЯВИ
- ronaldo7
- Потребител

Ако е празен пътя може и да успееш.niggaz_nature написа:Е за това може ти да си мислиш така . Ай да имам някаква причина да стигна за 2 часа защо да не . Рядко бързам за някъде !!! , но има моменти когато мога да карам посредатаronaldo7 написа: За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето..
- niks
- Потребител

Така дизела, също е динамичен, просто трябва да се кара по различен начин. Човек, който кара бензин и се качи на дизел, ще го кара като бензин и , ще си помисли, че изобщо неможе да върви. Читав дизел и читав бензин вървят, гробници, ако ще да са със ракетни двигатели стават само за бонището!
Осещането за скорост при даден бензина е по-добро от сравняван дизел. Често това осещане си остава само, като такова и няма нищо общо с реалността. Двигатели с изравнена мощност (бензин и турбо-дизел) вървят почти еднакво, ако са запазени и съотношението килограм/мощност е близко.
Хора, които карат градско повече на ръчка, ще спестят пари, ако карат дизел, но може да го прегреят по-лесно.
Осещането за скорост при даден бензина е по-добро от сравняван дизел. Често това осещане си остава само, като такова и няма нищо общо с реалността. Двигатели с изравнена мощност (бензин и турбо-дизел) вървят почти еднакво, ако са запазени и съотношението килограм/мощност е близко.
Хора, които карат градско повече на ръчка, ще спестят пари, ако карат дизел, но може да го прегреят по-лесно.
- emzo
- Старо куче медалист

Може ако термостатите не са им читави, радиоаторите подпушени и т.н.
За разход дизела бие по всички параграфи.
Не рядко има случаи, в които дизеляка харчи по-малко от газифициран автомобил.
Примерно планински проход.
Ама метана ... ех метана .... евтинийка .....
Не пада толкоз много мощността, не знам що така мислите.
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
niggaz_nature
- Старо куче медалист

Не съм говорил за празен път но както и да е. Дори не съм казал че карам по правилата ако трябва да стигна за кратко време .ronaldo7 написа:Ако е празен пътя може и да успееш.niggaz_nature написа:Е за това може ти да си мислиш така . Ай да имам някаква причина да стигна за 2 часа защо да не . Рядко бързам за някъде !!! , но има моменти когато мога да карам посредатаronaldo7 написа: За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето..
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
МОИТЕ ОБЯВИ
МОИТЕ ОБЯВИ
- besniaa
- Старо куче медалист

Ако сравним ЛАДА НИВА на газ и VW Lupo дизелово примерно - може и да харчи по-малко нафта... Иначе в пари не излиза сметката с дизелemzo написа:Може ако термостатите не са им читави, радиоаторите подпушени и т.н.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- nasenceto
- келеш

Неделя следобед от 2 до 4. Точно 2 часа. Ела питай жена ми (ще бъде доста красноречиваronaldo7 написа:Ако е празен пътя може и да успееш.niggaz_nature написа:Е за това може ти да си мислиш така . Ай да имам някаква причина да стигна за 2 часа защо да не . Рядко бързам за някъде !!! , но има моменти когато мога да карам посредатаronaldo7 написа: За два часа е невъзможно да минеш 230 км в големия трафик към или от морето..
- emzo
- Старо куче медалист

Два максимално еднакви автомобила - тегло, мощност.besniaa написа:Ако сравним ЛАДА НИВА на газ и VW Lupo дизелово примерно - може и да харчи по-малко нафта... Иначе в пари не излиза сметката с дизел
Още нещо се сетих, в което дизела е победител.
Ускорение на 5та предавка от 40км/ч до 200км/ч
Обаче трака трак си е гадна работа, друго си е да мърка някой тих японски бензинов двигател.
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- besniaa
- Старо куче медалист

emzo написа:Два максимално еднакви автомобила - тегло, мощност.besniaa написа:Ако сравним ЛАДА НИВА на газ и VW Lupo дизелово примерно - може и да харчи по-малко нафта... Иначе в пари не излиза сметката с дизел
Още нещо се сетих, в което дизела е победител.
Ускорение на 5та предавка от 40км/ч до 200км/ч![]()
Обаче трака трак си е гадна работа, друго си е да мърка някой тих японски бензинов двигател.
Астра 2.0 DTI 101 коня и същата 1.6 с ГИ.... градско първата е 7-9, извън града 6.... ГИ градско 10-11, извън 8... в пари - нафтата 17-22лв / 14лв срещу 12-13лв/9лв... процентно разликата не е малка
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
Никой май не споменава че нафтата все още се намира на 1.8лв /литър

- realprofesora
- Старо куче медалист

За темата -разход ,бензин ,дизел, градско и извън-четете между следващите редове:
Ойле ойле олеле ойлелеойле лелеле.Въх мали мааалиии малиилиии ,ах леле малиии малиииилиии.
Надявам се разбрахте за какво става въпрос.
Ойле ойле олеле ойлелеойле лелеле.Въх мали мааалиии малиилиии ,ах леле малиии малиииилиии.
Надявам се разбрахте за какво става въпрос.
Popopopopo