метан и газ уредби за автомобили

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: метан и газ уредби за автомобили

Мнение от besniaa »

realprofesora написа:
besniaa написа:питах , защото карам кола с обикновено и с ГИ... и това, което казваш не е така - ще се аргументирам - ГИ включва след около 4-5мин работа, без да му давам газ .....
Tи за колко мислиш минавам 2,5км колкото е разстоянието от нас до работа.И след 8 часа престой, като я запаля докато си ида -чакай да загрее. За повече "икономичност" към газта на ГИ си добави и бензина и пак смятай кое гори повече на къси пасове.Може да пишете по едно ЛС на съфорумеца rumo ,той да ви обясни за какво става въпрос с Пежо406 2.0.
Всеки да си решава за него си според конкретния случай.Аз за 8хил км на година ,парите за Газов инжекцион ще избия следващия век. :lol: :cheers:
сметни си и евентуалните поражения по колата, които са възможни при АГУ , а при ГИ са с нулева вероятност... защото гледаме реално на нещата.. и все пак да приемем това, което казваш - ти направо на газ ли палиш на -10 градуса да кажем ? като запалиш колата си не изчакваш ли малко на място поне да завърти антифриза малко ? защото ако на -10 палиш и тръгваш на газ, разхода ти не може да е малък....а и за 2.5км разстояние * 2 - на бензин толкова ли е скъпо ? ))) Относно избиването - всеки сам си прави сметката, аз имам 20-25 на година и съм преценил, че ГИ е по-удачно.... Не говорим за частни случаи, както и за теоретични вероятности... така, че ГИ при многоточков инжекцион е доказано по-удачен откъм разход и амортизация на мотора... няма нормален човек, които да ти каже, че АГУ-то е по-добре... разбира се, не говорим за финансовата част...

извинявам се за срането по темата, ама не мога да се съглася с казаното на база личния ми опит и затова не я подминах ;) :cheers:
Последно промяна от besniaa на Вто Яну 25, 2011 20:02 pm, променено общо 2 пъти.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

опа
schnapps
Потребител
Потребител

Мнение от schnapps »

Над МГ-то на Августа Траяна,с.Богомилово,долу до складовете и на Патриарха до линията (към Кольо Ганчев,само че е от източна страна)
По другата тема :arrow: ,аз съм с ГИ и наистина чакам до заветните 30 градуса,но от една страна е добре да пали и да работи на бенз от време на време,но дори и така ми се е изплатила вече двеста пъти,а удоволствието от шофирането ми е като на бенз,само където джоба ми не се изпразва като при А95/98 :mrgreen:
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Хубу де,ама то тва 30 градуса му е зададено по комп ! Винаги може да се махне ... Има хора дето с ГИ си правят колите до 4000 оборота да вървят на газ и след 4000 директно да сменя на бензин за повече мощност ... Тъй,че всичко е до настройки !
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Princo написа:Хубу де,ама то тва 30 градуса му е зададено по комп ! Винаги може да се махне ... Има хора дето с ГИ си правят колите до 4000 оборота да вървят на газ и след 4000 директно да сменя на бензин за повече мощност ... Тъй,че всичко е до настройки !
прав си... ама толкоз ли са сиромаси хората и толкова много ли ще изгори за 4-5мин работа на студа, че да икономисват до такава степен от бензин ? :)
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Е колко бензин ще изгорят за 5 мин работа на място - не повече от 100 мл. в най-лошия случай. :mrgreen:
Цялата работа е,че един ГИ винаги е по-добре от колкото обикновенно АГУ.Особенно когато се отнася за по-нови с коли с повече електроника.
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
jonnka
Новак
Новак

Мнение от jonnka »

Силно препоръчвам сервиза на Стефан, по пътя за Богомилово, пада се от дясната страна, срещу автокъщата. Човека има много добра апаратура, и отделно, че е много начетен и навътре в материята, което е голям +
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Мнение от ronaldo7 »

Какви са цените в момента на ГИ с монтажа?
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

jonnka написа:Силно препоръчвам сервиза на Стефан, по пътя за Богомилово, пада се от дясната страна, срещу автокъщата. Човека има много добра апаратура, и отделно, че е много начетен и навътре в материята, което е голям +
+1 За този сервиз. :wink:
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
jonnka
Новак
Новак

Мнение от jonnka »

ronaldo7 написа:Какви са цените в момента на ГИ с монтажа?
от 200 до към 300лв на цилиндър
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

ronaldo7 написа:Какви са цените в момента на ГИ с монтажа?
В СтЗ ноември ми искаха от 1200 до 1600 за 4-цилиндров ГИ, с обикновена бутилка. Като офертата за 1200 беше от фирма, които не искаха да слагат бутилката под колата. Най-евтиното ми беше 1300-1350 конкретно за мен.
В София при доверен майстор всичко ми излезе 1000лв. Да си чукна на главата, всичко до момента е ОК и съм доволен.
Аватар
painkilller
Holy Diver

Мнение от painkilller »

Става дума за извънградско всеки ден по два пъти от по 40 км+5 км градско каране.
Иначе някаде бях чул за 300 лева,но явно е ставало за ранни години.
Нафтата замръзва ако не ти работи печката,но става дума за автобус,на който му работи само парното,а на вън беше -17 градуса!
Аватар
Exso
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Exso »

Аз карам зафира 2007 1.9 cdti и зимата градското ми минава 9.При това е 120кс. Аз лично не съм за което и да е от 2те ,метан или газ.. Ако имаш финансови възможности си вземи дизел.Казвам ти го съвсем приятелки от това по хубаво няма.А ако държиш на АГУ в града и особенно през зимата е много гадно.Трудно пали,мудна колата .Трябва все да я палиш и газиш на бензин и т.н
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
Можете да видите всичко тук! --->http://allforyou-shop.alle.bg/
Аватар
Exso
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Exso »

painkilller написа:Става дума за извънградско всеки ден по два пъти от по 40 км+5 км градско каране.
Иначе някаде бях чул за 300 лева,но явно е ставало за ранни години.
Нафтата замръзва ако не ти работи печката,но става дума за автобус,на който му работи само парното,а на вън беше -17 градуса!
Аре бе колега .. сигурен ли си че нафтата замръзва .. Толков ти е качествено говоривото ако караш дизел де
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
Можете да видите всичко тук! --->http://allforyou-shop.alle.bg/
Аватар
Nakito
Потребител
Потребител

Мнение от Nakito »

Exso
Аз карам зафира 2007 1.9 cdti и зимата градското ми минава 9.При това е 120кс. Аз лично не съм за което и да е от 2те ,метан или газ.. Ако имаш финансови възможности си вземи дизел.Казвам ти го съвсем приятелки от това по хубаво няма.А ако държиш на АГУ в града и особенно през зимата е много гадно.Трудно пали,мудна колата .Трябва все да я палиш и газиш на бензин и т.н

+1

Особено караш ли колата с немски дизел разликата с бензинова кола като поведение на патя е малка

1,9 DCI
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
Публикувай отговор