Изолация на практика.Въпроси за напреднали?!

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Re: Изолация на практика.Въпроси за напреднали?!

Мнение от mupk0 »

температурата на бетона винаги е по-ниска от тази на стериопора.Затова го ползват и за изолатор.Най-простото е да направиш кутия от бетон с капак от стериопор и с капак от бетон пак... :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Поредния човек, който оплюва науката, експериметна и опита. Като бях в Кълвача младо инженерче преди много години, най-много се дразнех като ми се изпъчи някой селяк-работник отсреща и микаже - остай ги тея учебници и чертежи. Не се занимавай. Ние ще я направим газстанцията, а ти после ела само да я начертаеш... Побеснявах. Минаха години, видяха че с инженерите, учебниците и формулите е по-лесно и се стигна до другата крайност - искаха чертеж за най-елементарната оперцация.
Та и тука така. Те формулите, науката и учебниците строят мостове по 400 метра, а не разни самоуки майстори. Професоре, не го приемай лично, просто е наистина обидно за хората, "изгубили" 5-6 години в университетите.
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

Професоре,що тъй с рогата напред?
Нещо не си бил на кеф?
По принцип за повечето теми си имал правилни разсъждения,ама тоз път не си прав,само дето не съм сигурен дали подлежиш на убеждаване.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

mupk0 написа:температурата на бетона винаги е по-ниска от тази на стериопора.Затова го ползват и за изолатор.Най-простото е да направиш кутия от бетон с капак от стериопор и с капак от бетон пак... :)
Оставам ням.
nasenceto написа:Поредния човек, който оплюва науката, експериметна и опита. Като бях в Кълвача младо инженерче преди много години, Професоре, не го приемай лично, просто е наистина обидно за хората, "изгубили" 5-6 години в университетите.
Съжалявам много за вас "изгубилите 5 години"
А относно учените -на 10 учени винаги трябва да има един прост да им казва какво да правят.
nike718 написа:Професоре,що тъй с рогата напред?
Нещо не си бил на кеф?
По принцип за повечето теми си имал правилни разсъждения,ама тоз път не си прав,само дето не съм сигурен дали подлежиш на убеждаване.
За кое не съм прав.Ако е за изолацията -ще ти повторя приказката за тъпана и к*ра.Нещо което съм го изпитал на гърба си , неща да ми го показваш на книга.
Popopopopo
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Навсякъде има и вътрешна изолация, само че е по-тънка от външната.Колко мм трябва да е?Работата е там, че когато взех апартамента имаше и ширм и външна и вътрешна изолация, та не знам кое как е направено.
Я кажи приказката за тъпана и к**а :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

fruitcake написа:Навсякъде има и вътрешна изолация, само че е по-тънка от външната.Колко мм трябва да е?Работата е там, че когато взех апартамента имаше и ширм и външна и вътрешна изолация, та не знам кое как е направено.
Я кажи приказката за тъпана и к**а :)
Добър ширм ще оправи влагата.Имам познат няма никаква изолация и готви в кухнята си ,но ширма му е як и няма едно петънце влага.
А приказката е следната:Заженила се една мома.На сватбата бил и бившото и гадже.Като влезли булката и младоженеца да се чукат за 1ви път и казали:Ако удари тъпана ,значи булката е била честна.Ако не удари ,значи е била чукана. :lol:
След малко тъпана ударил и всички въздъхнали облекчено- булката била честна.Само бившото гадже на булката тихичко промърморил:Аз на тъпана ли да вярвам или на к*ра си :lol: Ха наздраве! :cheers:
Popopopopo
Публикувай отговор